Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Δημοπρασίες δύο έργων προϋπολογισμού 4,9 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία!

Δημοπρασίες δύο έργων προϋπολογισμού 4,9 εκ. ευρώ στη Μεσσηνία
Δύο σημαντικά έργα δημοπρατούνται σήμερα στη ΔΕΥΑΚ και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον εργολάβων απ’ όλη την Ελλάδα, με δεδομένη και την κρίση στον τομέα των τεχνικών έργων. Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα απ’ αυτά έχουν πάρει τεύχη δημοπράτησης 60 εργοληπτικές επιχειρήσεις και αναμένεται να δοθούν υψηλές εκπτώσεις (πάνω από 60%), καθώς αναμένεται μεγάλος ανταγωνισμός.

Η πρώτη δημοπρασία που είναι επαναληπτική, αφορά το έργο της αποχέτευσης ομβρίων στον εθνικό δρόμο από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο Καλαμάτας στον Αντικάλαμο, προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ. 

Στην πρώτη δημοπρασία στις 31 Μαΐου οι εργολάβοι δεν έδωσαν προσφορές, αν και αρκετοί βρέθηκαν έξω από το γραφείο της Επιχείρησης όπου γινόταν ο διαγωνισμός. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών. 

Η δεύτερη αφορά το έργο καθαρισμών ρεμάτων στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ. Προβλέπονται καθαρισμοί σε 17 ρέματα, χειμάρρους, ποταμούς και άλλα σημεία στην περιοχή της Ανω Μεσσηνίας. Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για το έργο, που τεύχη δημοπράτησης έχουν πάρει 60 εργολάβοι απ’ όλη την Ελλάδα. Εχει προθεσμία υλοποίησης 1 χρόνο και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015.

Να αναφέρουμε ότι όσον αφορά το πρώτο έργο η ΔΕΥΑΚ και η δημοτική αρχή Καλαμάτας αναζητούν άλλα τόσα περίπου χρήματα για να συνεχιστεί το έργο και να ολοκληρωθεί στο τμήμα από το Νοσοκομείο μέχρι τη διασταύρωση Ασπροχώματος. Ενα ποσό αναμένεται να εξασφαλιστεί από τις εκπτώσεις του πρώτου έργου.
Γράφτηκε από τον  /eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: