Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Μεσσηνία: 8000 παραγωγοί δεν έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματά τους για τις επιδοτήσεις!

Παράταση όσον αφορά στην κατάθεση αιτήσεων για τη «μεταβίβαση» των δικαιωμάτων των παραγωγών στις κοινοτικές επιδοτήσεις, δόθηκε χθες με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Η προθεσμία που αρχικά έληγε χθες, παρατείνεται μέχρι την Πεμπτη 30 Ιουνίου.
Να διευκρινιστεί πως η παράταση αφορά μόνο στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων και όχι στην καταληκτική ημερομηνία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016, η οποία εξέπνευσε κανονικά χθες (Τεταρτη 15/6) τα μεσάνυχτα.
Ωστόσο, η διαχείριση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, οδηγείται σε μία άτυπη παράταση περίπου δύο εβδομάδων, με μία τεχνική λύση που θα δώσει τη δυνατότητα μόνο στους «εμπρόθεσμους» παραγωγούς να συλλέξουν και να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα επιτρέψει στις «πύλες» να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εισαγωγής στοιχείων και οριστικοποίησης των δηλώσεων.

Παράγοντες της «΄Ενωσης Μεσσηνίας», τα υποκαταστήματα της οποίας (σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Πύλος, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, Φιλιατρα και Μελιγαλά) δέχονταν τις τελευταίες εβδομάδες της αιτήσεις, δήλωσαν στην ΕΡΤ Καλαμάτας πως μεχρι και χθες, έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα 24.000 αιτήσεις, με συνολικά 8.000 παραγωγούς, σε σχέση με πέρυσι, να είναι εκπρόθεσμοι ή «εξαφανισμένοι».
Η «Ένωση» λοιπόν, κάνει για μια ακόμα φορά έκκληση στους Μεσσήνιους παραγωγούς να μην επαναπαυθούν, αλλά να σπεύσουν για την υποβολή της αίτησης «ενεργοποίησης» προς αποφυγή μεγάλων μειώσεων στα ποσά των επιδοτήσεων (1% για κάθε μέρα καθυστέρησης, από 3% που προβλεπόταν).
Ωστόσο, τα στελέχη της, ερμηνεύοντας τη χθεσινή υπουργική απόφαση, σημειώνουν πως οι αιτήσεις που συνδέονται με μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, δεν θα επιβαρύνονται με ποινές.
ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: