Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία δύο Τσιγγάνοι που είχαν κατακλέψει τη μισή Μεσσηνία!!!

Δύο αδέλφια τσιγγάνοι από τον Άγιο Κωνσταντίνο έκλεβαν αυτοκίνητα για να πάνε να κλέψουν και μετά τα έκαιγαν. Πρόκειται για τους δύο τσιγγάνους, έναν 25χρονο και έναν 35χρονο, που στις 24 του περασμένου Μαΐου είχαν χτυπήσει και πετάξει έξω από το αυτοκίνητο γυναίκα στην οδό Λεΐκων, για να το κλέψουν.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, οι δυο τους είχαν κάνει συνολικά, από πέρυσι το Νοέμβριο μέχρι και φέτος το Μάιο, 15 κλοπές και απόπειρες αυτοκινήτων, σπιτιών και γραφείων -ενώ τα τρία από τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα είχαν κάψει και τα άλλα παρατήσει κοντά εκεί που τα πήραν.

Πιο αναλυτικά, εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων στην Καλαμάτα, το Μελιγαλά, τη Σπερχογεία, τα Καλύβια, τα Αρφαρά, τον Αρι, την Ελαία και τα Αλώνια, 3 περιπτώσεις εμπρησμών σε οχήματα, 3 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στο Πετρίτσι, την Καλαμάτα και τους Γαργαλιάνους, 2 περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής στο κυλικείο του ΟΑΕΔ και τα γραφεία της Κοινότητας Ασπροχώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις υποθέσεις αυτές βασιζόμενοι κυρίως σε πληροφορίες και αξιολογώντας τον τρόπο δράσης των δύο αδελφών και κυρίως τη μανία του ενός να πυρπολεί αυτοκίνητα. Σύμφωνα λοιπόν με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πέρυσι μεταξύ 1 με 6 Οκτωβρίου έκλεψαν από την οδό Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει βρεθεί. Στις 6 του επόμενου μήνα έκλεψαν από το Μελιγαλά ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στον Αγιο Φλώρο καμένο. Πέρυσι στις 8 προς 9 Δεκεμβρίου έκλεψαν από την  Σπερχογεία ΙΧ φορτηγό, το οποίο βρέθηκε πυρπολημένο στις 9 του ίδιου μήνα στον Αρι. 
Στις 22 Δεκεμβρίου πέρυσι έκλεψαν ένα ακόμα αυτοκίνητο από την οδό Εθνικού Σταδίου στην Καλαμάτα, το οποίο δεν έχει βρεθεί. Στις 10 προς 11 Ιανουαρίου φέτος έκλεψαν από το χώρο στάθμευσης της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου Καλυβίων ένα ακόμα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στις 12 του ίδιου μήνα στη Δυτική Παραλία και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Με αυτό το αυτοκίνητο στις 11 του μήνα πήγαν στο Πετρίτσι Πυλίας, απ' όπου έκλεψαν από σπίτι χρυσαφικά και ένα χειριστήριο ηλεκτρικής συσκευής. 
Στις 11 προς 12 του ίδιου μήνα, με το ίδιο αυτοκίνητο, έκλεψαν από την οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Καλαμάτα σπίτι, απ' όπου αφαίρεσαν 830 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές. Τον περασμένο Φεβρουάριο στις 23 έκλεψαν αυτοκίνητο στα Αλώνια, το οποίο βρέθηκε δύο μέρες μετά στην Ασπροπουλιά. 
Επίσης στις 23 του ίδιου μήνα με το αυτοκίνητο αυτό πήγαν στους Γαργαλιάνους και έκλεψαν από σπίτι χρυσαφικά και 400 ευρώ. Στις 24 προς 25 Απριλίου φέτος έκλεψαν αυτοκίνητο στα Αρφαρά, το οποίο ώρες μετά βρέθηκε πυρπολημένο στο ίδια περιοχή. Την ίδια μέρα με το ίδιο αυτοκίνητο κατηγορούνται ότι πήγαν στο Ασπρόχωμα, παραβίασαν την κεντρική είσοδο των γραφείων της κοινότητας, χωρίς όμως να πάρουν κάτι, ενώ πήγαν και στον ΟΑΕΔ και από το κυλικείο πήραν αναψυκτικά και άλλα αντικείμενα. Στις 13 προς 14 Μαΐου φέτος έκλεψαν και άλλο αυτοκίνητο στον Αρι, το οποίο βρέθηκε στις 25 του ίδιου μήνα παρατημένο στην περιοχή απ' όπου εκλάπη. 
Στις 14 Μαΐου φέτος έκλεψαν και ένα ακόμα αυτοκίνητο από την ίδια περιοχή, το οποίο βρέθηκε την ίδια μέρα επίσης στον Αρι. Και τέλος στις 22 Μαΐου φέτος έκλεψαν από την Ελαία ΙΧ φορτηγό εταιρείας, το οποίο βρέθηκε την ίδια μέρα στην περιοχή "Αλεπότρυπες" Αριοχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: