Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Έρχονται συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις υπηρεσιών στη Μεσσηνία!

Ερχονται συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις υπηρεσιών στη Μεσσηνία
Το... ανοιγοκλείσιμο του στρατοπέδου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η προσπάθεια να γίνει περιφερειακό το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς και τα δημοσιεύματα για συνενώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, αποτελούν τις πρώτες μόνο ενδείξεις του νέου κύκλου αναδιάρθρωσης και συγχωνεύσεων που θα γίνουν αργά ή γρήγορα, καθώς όλες οι μέχρι τώρα αλλαγές ήταν διστακτικές και δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ουσιαστικά, τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν τους τομείς της παιδείας, της υγείας, της εθνικής άμυνας, της ασφάλειας και των μεταφορών, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για διατήρηση όλων των υπαρχουσών δομών - και γι' αυτό έχει ξεκινήσει δειλά δειλά η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.


Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε αλλαγές στη χωροταξική κατανομή των στρατοπέδων. Επίσης, στη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων με ομοειδείς σχολές των ΑΕΙ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συγχώνευση των ΤΕΙ και ΑΕΙ Πελοποννήσου θα μπορούσε να δώσει ένα βιώσιμο τριτοβάθμιο ίδρυμα - ενώ σε αντίθετη περίπτωση η επιβίωση και των δύο θα είναι δύσκολη.

Στον τομέα της υγείας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας ζήτησε να γίνει περιφερειακό το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά σίγουρα οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν στην αναβάθμιση των μονάδων υγείας: Κάποια νοσοκομεία θα υποβαθμιστούν, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν και λουκέτα αν δεν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση.

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται και στο χώρο της δικαιοσύνης, καθώς η αναδιάρθρωση των δικαστηρίων δεν απέδωσε καρπούς και οι δίκες καθυστερούν σημαντικά. Προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και η ουσιαστική αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, που έχει εξαγγελθεί πολλές φορές χωρίς να υλοποιηθεί.

Τέλος, οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών θα αλλάξουν με τη σειρά τους και το χάρτη των μεταφορών - μετακινήσεων.
Γράφτηκε από την  

Δεν υπάρχουν σχόλια: