Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Οκτώ χρόνια φυλακή σε τρείς Αλβανούς για κλοπές στην Μεσσηνία!!!

8 χρόνια κάθειρξη σε τρεις για κλοπές στη Μεσσηνία
Σε 8 χρόνια κάθειρξη τον καθένα καταδίκασε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων 3 Αλβανούς κατηγορούμενους γιατί έκλεβαν σπίτια και αποθήκες στο Βλαχόπουλο. 
Οι τρεις Αλβανοί -ο ένας είναι φυγόδικος- από το Βλαχόπουλο είχαν ρημάξει τρία σπίτια και τρεις αποθήκες στο χωριό, καθώς και ένα ακόμα σπίτι στο Βλάση, από πέρυσι το Νοέμβριο μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο. Οι δύο πιάστηκαν την ώρα που συσκεύαζαν τα κλοπιμαία για να τα... προωθήσουν, μέσα σε μια αποθήκη στο Βλαχόπουλο.
 
Οι κατηγορούμενοι για τις συνολικά 7 κλοπές, εκμεταλλεύονταν το ότι οι συγχωριανοί τους έλειπαν σε δουλειές ή στα χωράφια για το λιομάζωμα, κι έτσι ήξεραν πού να μπουν για να κλέψουν. Συνήθως παραβίαζαν το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του σπιτιού, ανάλογα με το τι τους ήταν πιο εύκολο ή από ποια μεριά του σπιτιού θα μπορούσαν να μπουν χωρίς να τους δει κάποιος. 
Σε δύο περιπτώσεις δεν είχαν διστάσει να σηκώσουν τα κεραμίδια σε δύο αποθήκες και να μπουν από εκεί. Εκλεβαν από μέσα χρήματα (κάπου 350 ευρώ στο σύνολό τους) και τηλεοράσεις, μέχρι τρόφιμα και ρούχα, αλλά και γεωργικά εργαλεία και... σαμπουάν. Οι κλοπές αυτές έγιναν το διάστημα από πέρυσι στις 26 Νοεμβρίου έως και φέτος στις 20 Ιανουαρίου. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου κατέληξαν στους κατηγορούμενους μετά από καταγγελίες κατοίκων, που τους έβλεπαν να κουβαλάνε τα κλοπιμαία στην ξένη αποθήκη, κοντά στα παραπήγματα που έμεναν. Αυτό έγινε στις 19 Ιανουαρίου τη νύχτα, και την επόμενη ημέρα οι κατηγορούμενοι είχαν κλείσει εισιτήρια για να φύγουν στην Αλβανία. 
Πολλά από τα πράγματα τα οποία βρήκαν οι αστυνομικοί να συσκευάζουν οι κατηγορούμενοι, αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. 

Ν.Κ./eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: