Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Kαλάματα: Κατασκευή πλατείας και τοποθέτηση φωτισμού έξω από το Κάστρο!

Σε παρεμβάσεις που θα έχουν δημοπρατηθεί μέχρι τον φετινό Δεκέμβριο και αφορούν στην διαμόρφωση πλατείας στην είσοδο του Κάστρου της Καλαμάτας και στην εγκατάσταση φωτισμού στην είσοδο και περιμετρικά του μνημείου, προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος.
Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, με την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά, στη διάρκεια της οποίας υπεγράφη και η σύμβαση δωρεάν δεκαετούς παραχώρησης προς την Εφορεία, της χρήσης ενός δημοτικού ακινήτου (οικία πρώην Τσαγκλή) στην Άνθεια του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως τονίστηκε, ο Δήμος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων συμφώνησαν να χρηματοδοτηθεί από το Δήμο (σχετική εισήγηση θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο) η κατασκευή πλατείας στην είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας (υπάρχει ήδη μελέτη που έχει εκπονηθεί από την υπηρεσία, μετά την κατεδάφιση του πρώην ελαιοτριβείου Σπυρίδη)καθώς και η εγκατάσταση φωτισμού στην είσοδο και περιμετρικά του, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά όσον αφορά στη νέα είσοδο της πόλης, η οποία θα κατεβαίνει από τον περιμετρικό μέσω της Αγιάννας και θα οδηγεί στην Αρτέμιδος.
Επίσης, από το Δήμο θα γίνει συμπληρωματική μελέτη για το φωτισμό περιμετρικά του Κάστρου, που θα συναρμοσθεί στη μελέτη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για το φωτισμό στην είσοδο.
Επιπρόσθετα, η κα Μηλίτση ευχαρίστησε πολύ για την προθυμία ανταπόκρισης του δημάρχου σχετικά με την εξεύρεση χώρου για την αποθήκευση των υλικών και εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούνται στο αναστηλωτικό έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων σε όλη τη Μεσσηνία. Η αποθήκη στην Άνθεια προστίθεται σε έτερη αποθήκη, την οποία έχει παραχωρήσει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας στην Άμφεια.
Βαγγέλης Ποτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: