Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Το Σεπτέμβριο η μελέτη για τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας!

Το Σεπτέμβριο η μελέτη για τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας
Αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, αναμένεται να παραδώσει ο "Δημόκριτος" ολοκληρωμένη τη μελέτη - έρευνά του για τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Επισημαίνεται ότι μαζί με τα αποτελέσματα ο "Δημόκριτος" θα καταθέσει προτάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για τη βελτίωση της σοβαρής κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες και για την ανάληψη πρωτοβουλιών για νομοθετικές παρεμβάσεις, σε κενά που υπάρχουν στην υφιστάμενη νομοθεσία.


Να υπενθυμίσουμε ότι στα πρώτα του ευρήματα ο "Δημόκριτος" διαπίστωσε μεγάλες υπερβάσεις, πολύ μεγαλύτερες από τα όρια που τίθενται από την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της ΒΙΠΕ Μελιγαλά. Κατά την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της έρευνας, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας την 1η Ιουλίου, τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι τα καμιναέρια σε 2 από τις 16 καμινάδες των μονάδων στη ΒΙΠΕ ήταν 5 με 9 φορές παραπάνω από τα επιτρεπόμενα.

Εκτιμάται ότι φέτος θα είναι μεταβατική χρονιά και θα γίνουν οι βελτιώσεις που είναι εφικτές να υλοποιηθούν χρονικά, ενώ θα δρομολογηθούν και οι σοβαρές αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Οσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της επίπτωσης των περιβαλλοντικών παραβάσεων στη δημόσια υγεία θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες, τις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να δρομολογήσει άμεσα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Γράφτηκε από τον:  ./eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: