Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Απάτες με αγγελίες στο Διαδίκτυο, στην Μεσσηνία!!!

Μεσσηνία: Απάτες με αγγελίες στο Διαδίκτυο 
Μπορεί το τελευταίο διάστημα να βρίσκονται σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες, αλλά δεν λείπουν και οι ηλεκτρονικές. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης μέσω Διαδικτύου, με διαφορετικό περιεχόμενο αλλά κοινό μέσο... τις αγγελίες.
Στην πρώτη περίπτωση, ένας 18χρονος από την Καλαμάτα αποφάσισε να πουλήσει μία μοτοσυκλέτα μέσω ιστοσελίδας αγγελιών. Στις 22 Απριλίου 2016 εμφανίστηκαν ως αγοραστές δύο αδέρφια από την Αλβανία 22 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι θα κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό το αντίτιμο. Συμφώνησαν μάλιστα να...
παραδώσει ο νεαρός το δίκυκλο σε τρίτο πρόσωπο, φίλο των Αλβανών σε περιοχή της Αργολίδας, όπως και έγινε. Τα δύο αδέρφια έστειλαν μάλιστα στον 18χρονο απόδειξη κατάθεσης του ποσού, η οποία όμως αποδείχθηκε πλαστή. Η μοτοσυκλέτα πάντως βρέθηκε στις 3 Ιουνίου στην Κυψέλη στην Αθήνα, ενώ πλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο αδερφών για απάτη, με βάση στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Στη δεύτερη περίπτωση, θύμα απάτης έπεσε ένας υποψήφιος αγοραστής: Συγκεκριμένα, ένας 43χρονος από την Πολίχνη του Δήμου Οιχαλίας θέλησε να αγοράσει μέσω Διαδικτύου ένα ανυψωτικό μηχάνημα (κλαρκ). Πείστηκε μάλιστα στις 12 Αυγούστου 2016 από τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη, έναν 24χρονο, να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 1.300 ευρώ, χωρίς όμως τελικά να παραλάβει το κλαρκ. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: