Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

650.000 ευρώ επιπλέον για τη δακοκτονία διεκδικεί η Μεσσηνία!!!

650.000 ευρώ επιπλέον για τη δακοκτονία διεκδικεί η Μεσσηνία 
Επιπλέον 650.000 ευρώ ζητεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας για τη φετινή δακοκτονία, για να γίνουν όλοι οι ψεκασμοί που πρέπει, προκειμένου να υλοποιηθεί με αποτελεσματικότητα το πρόγραμμα. 
Ο διευθυντής της υπηρεσίας Γιάννης Κυριακόπουλος σημείωσε στην "Ε" ότι με τα 1,2 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για τη διεύθυνση, τα χρήματα φθάνουν για δύο ψεκασμούς. 
Όμως, για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα για την καταπολέμηση του δάκου, πρέπει να γίνουν συνολικά τέσσερις ψεκασμοί, γι’ αυτό και ζητείται το συγκεκριμένο ποσό.
 
Ο κ. Κυριακόπουλος παρατήρησε πως στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί νέες περιοχές, όπου μέχρι τώρα δεν γινόταν οργανωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας, όπως είναι το Βλαχόπουλο, το Παπαφλέσσα, η Μαθία, η Λυκίσσα και άλλα χωριά. 
Φέτος στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας περιλαμβάνονται συνολικά 161 χωριά. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, εξετάζεται και πιθανόν να επανέλθουν στη δακοκτονία η Καλαμάτα, η Βέργα και οι τρεις περιοχές του Δήμου Δυτικής Μάνης που πέρυσι είχαν εξαιρεθεί. Στην Καλαμάτα και τη Βέργα η καταπολέμηση θα γίνει με τα σκευάσματα που προβλέπονται κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: