Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κάθειρξη 17 ετών σε Αλβανό για το ξεκοίλιασμα ομοεθνούς του στην Τρίοδο!!!

Σε συνολική κάθειρξη 17 ετών καταδικάσθηκε χθες και επέστρεψε στις φυλακές ένας 40χρονος Αλβανός που το Δεκέμβριο του 2014 ξεκοίλιασε έναν ομοεθνή του και πρώην φίλο του, ο οποίος και γλίτωσε από θαύμα.
Η απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε γίνει στο καφενείο της Τριόδου και ο κατηγορούμενος είχε πλήξει το θύμα με ένα μεγάλο μαχαίρι, καρφώνοντάς τον αρχικά στην πλάτη και στο λαιμό και μετά στην κοιλιά.

Είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 19 ετών και χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε τη μείωση της ποινής κατά δύο χρόνια, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Πισώπλατα
Το περιστατικό συνέβη στις 6 Δεκεμβρίου του 2014, όταν ο 40χρονος πήγε στο καφενείο λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ. Το θύμα καθόταν σε τραπέζι και ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε πισώπλατα. Άνθρωπος του καφενείου που τον είδε να μπαίνει με το μαχαίρι προσπάθησε να τον εμποδίσει, όμως δεν τα κατάφερε και πρώτα κάρφωσε το θύμα του στην πλάτη.
Ακολούθως τον έπληξε στο λαιμό και στη συνέχεια του κατέφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με το μαχαίρι στην κοιλιά, προκαλώντας του πάρα πολλά και σοβαρά τραύματα, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Ο κατηγορούμενος σταμάτησε τα χτυπήματα, καθώς επενέβησαν δύο θαμώνες και έφυγε τρέχοντας.

Απολογία
Ύστερα από έρευνες οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Αμφιθέα, όπου βρήκαν να έχει ακόμα πάνω του το μαχαίρι, το οποίο έφερε αίμα του θύματος. Ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι το θύμα τον απειλούσε.
Χθες στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, όμως είπε ότι είχε υποστεί πράξεις εκφοβισμού από το θύμα, με τον οποίο από παιδιά ήταν φίλοι. Επίσης, ότι όλα ξεκίνησαν από μια γυναίκα και ότι το θύμα τον είχε απειλήσει πολλές φορές.
Κατέθεσε δε, ότι ήταν τόσο θολωμένος εκείνο το βράδυ, που δεν ήξερε ότι κρατάει το μαχαίρι, το οποίο δικαιολόγησε ότι έφερε μαζί του για αγροτικές δουλειές, ενώ νόμιζε ότι χτυπά το θύμα με τα χέρια.
Τέλος, ισχυρίσθηκε πως όταν μπήκε στο καφενείο, το θύμα τον προκάλεσε και τότε του επιτέθηκε.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: