Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Το Χρυσό Κύπελλο του Αστέρα Καλωσορίζει τους ένθερμους Πανηγυριστές στη Βαλύρα

 

                 

Το Πανηγύρι της Βαλύρας 2023. Φωτό: κ. Άρης Σπηλιώτης στο fb

Το είδαν οι παππούδες στη Βαλύρα και θυμήθηκαν με συγκίνηση την αίγλη της νιότης τους, το είδε κι ο φίλαθλος πατήρ Ιωάννης Φωτεινός και το ευλόγησε με τη δεξιά του , το χρυσό κύπελλο που έλαβε φέτος ο Αστέρας F.C Βαλύρας, ως πρωταθλητής στη  Β΄κατηγορία τοπικού ποδοσφαίρου στη Μεσσηνία , ανεβαίνοντας στην Α1  Μεσσηνίας, με άριστες προδιαγραφές.

Τα καλά του φόρεσε το αστραφτερό και άκρως εντυπωσιακό βραβείο και βγήκε στο σεργιάνι στην πλατεία του χωριού, με τη συνοδεία του άξιου Προέδρου του Δ.Σ. του Αστέρα, κ. Χρήστου-Πάτρικ Καίσαρη. Πέρασε από χέρι σε χέρι για να απαθανατιστεί μαζί με τους φίλαθλους της αξιόλογης και αγαπητής ποδοσφαιρικής ομάδας , που έκανε τόσο τον Δήμο Μεσσήνης όσο και τη Βαλύρα ολόκληρη υπερήφανη με τον έντιμο και δίκαιο αγώνα των έμπειρων παικτών της.

Ο κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος και η σύζυγός του κα Ελένη Καπότη

Δυνατά συναισθήματα χαράς και μεγαλείου μοιράστηκαν οι πανηγυριστές κρατώντας το ποθητό βραβείο του Αστέρα, κάνοντας τους φίλαθλους του εξωτερικού να ζηλέψουν, που μόνο νοερά μπορούν να προσεγγίσουν αυτή την τόσο μεγάλη συγκίνηση.


                  Ο αήττητος Αστέρας F.C Bαλύρας. Φωτό: κ. Κώστας Θ. Καυκούλας

Βέβαια, ανέβηκαν στη σκηνή διαλεχτοί μουσικοί , άριστοι παραδοσιακοί ψυχαγωγοί   του εορταστικού τριημέρου της εορτής της μνήμης του Αγίου Πνεύματος, το Σάββατο το βράδυ, 3-6-2023, και έβαλαν τα δυνατά τους να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα με πλούσιο ρεπερτόριο, ανάβοντας φωτιές σε κοιμισμένες καρδιές...αλλά τι να το κάνεις; Το βραβείο της χρονιάς - που κέρδισε με τους γενναίους αγώνες του και την αρμονική συμπόρευση των παικτών και υποστηρικτών του ο Αστέρας - είναι αξεπέραστο!


                        Αδελφωμένοι στο Χαγιάτι με κέφι για κοινωνική προσφορά! 

                                            Φωτό: κα Αθανασία Αχιλ. Μπατάλια


Για αρκετές ημέρες, πριν  το πανηγύρι, το αστραφτερό βραβείο ήταν συνδαιτημόνας σε ωραία τραπέζια στη Βαλύρα, αλλά αυτό το τριήμερο είναι ο περιζήτητος καλεσμένος της βραδιάς στην ανοιχτή πλατεία!



Η καλογυμνασμένη σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας και ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Αστέρα, κα Αθανασία Αχιλ. Μπατάλια, ήταν η πρώτη γυναίκα στη Βαλύρα που έτυχε της τιμής να απαθανατιστεί με το χρυσό κύπελλο της δημοφιλούς ομάδας, ανάβοντας φωτιά στις σελίδες στο facebook, ιδίως με το δυνατό κράτημα του λαμπερού βραβείου με τη δεξιά της  σε ουράνια ύψη!


               Και σε  ανώτερα Αστέρα μας! Φωτό: κα Αθανασία Αχιλ. Μπατάλια στο fb

Το είδαν οι χαμηλοβλεπούσες γουρουνοπούλες την ώρα της θυσίας τους στις σούβλες της πλατείας και έλιωσαν στις ψησταριές τα πλούσια λίπη τους , προτού καλά-καλά σερβιριστούν...η σωματική άθληση απαιτεί και τις ανάλογες, με μέτρο και εγκράτεια θυσίες.

Και η αποψινή βραδιά αναμένεται άκρως διασκεδαστική, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας “Ο Θάμυρις”, προσφέρει φιλόξενα άφθονη μπύρα και γουρουνοπούλα δωρεάν,  και αναμένεται να γοητεύσει με τα παραδοσιακά χορευτικά του δρώμενα.


          Η γουρουνοπούλα επάνω στο βωμό για την υπέρτατη θυσία υπέρ των ανθρώπων.

                                           Φωτό: κ. Βασίλης Παν. Μπουρίκας

Να δούμε ποιος πρωταθλητής του Αγίου Πνεύματος θα λάβει ανήμερα  , 5-6-2023 , το βραβείο από τον Κύριο, κοινωνώντας στην ανθοστόλιστη Αγία Τριάδα,  στην εορτή της μνήμης του Αγίου Πνεύματος. Δύσκολες είναι αυτές οι ημέρες για  εγκράτεια!


             Η δεξιά πύλη της αγάπης του Θεού που παρίσταται ο Αρχάγγελος Γαβριήλ,

         στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στη Βαλύρα. Φωτό: κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη

Πάντως, οι παραδοσιακές κυρίες της Βαλύρας έχουν ήδη ζυμώσει τους υπέροχους σε εμφάνιση και εύγευστους άρτους τους και απτόητες θα προσέλθουν στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος για παρακολούθηση της ομολογουμένως μοναδικής θείας λειτουργίας  αύριο, Δευτέρα της Πεντηκοστής.


               Οι άρτοι των γυναικών της Βαλύρας. Φωτό: κα Σοφία Μπούτση -Καρύδη

Κάποιες από αυτές δεν παραλείπουν να φορούν την παραδοσιακή φορεσιά τους και να αποδίδουν στο χορευτικό συγκρότημα του Θάμυρι, στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδος και όχι μόνο , υπό την εποπτεία της  ταλαντούχου δασκάλας παραδοσιακών χορών,  κα Τόνιας Ηλιοπούλου.


                    Η αξεπέραστη ομορφιά της Βαλύρας. Φωτό: κα Τόνια Ηλιοπούλου


Λίγα ροδοπέταλα στο μαντίλι τους θα είναι το βραβείο τους από τον στολισμό της γραφικής εκκλησίας της Αγίας Τριάδος,   που θα τους χαρίζουν θεία ευωδία και ευλογία όλη τη χρονιά, πραότητα, μακροθυμία , αγάπη και εσωτερική ειρήνη, τις χάρες του Αγίου Πνεύματος. Ανελλιπώς οι πανηγυριστές της Βαλύρας με τον ενθουσιασμό τους και τα δυνατά τους χειροκροτήματα τις αποθεώνουν κάθε χρόνο.



Νους υγιής εν σώματι υγιεί έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, η σωματική και παράλληλα πνευματική άθληση είναι ένας ιδανικός συνδυασμός. Οι  δρομείς των 14 χιλιομέτρων από την Αρκαδική πύλη αναμένονται αύριο το απόγευμα στην πλατεία της Βαλύρας, όπου θα ακολουθήσουν οι παραδοσιακοί αγώνες “Βαλύρεια” και η απονομή των βραβείων σε παιδιά και ενήλικες.


                              Τα παιδιά της Ακαδημίας του Αστέρα F.C Βαλύρας.

                                               Φωτό: κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη

Χρόνια Πολλά Βαλύρα αθάνατη!


           Δόξα τω Θεώ, ο πατήρ κ. Ιωάννης Φωτεινός ανελλιπώς ευλογεί τον  Αστέρα!

                                             Φωτό: κ. Κώστας Θ. Καυκούλας


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

4-6-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: