Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Τριήμερο Αποκριάτικο ξεφάντωμα 2024, στη μαγεύτρα Βαλύρα!

 




Σάββατο 16 Μαρτίου

Δύο άκρως υπεύθυνες, δυναμικές και εντυπωσιακές ποδοσφαιρίνες, κατάσχεσαν τις σφυρίχτρες του Διαιτητή του Αστέρα FC Βαλύρας, για να σημάνουν την έναρξη του Εορταστικού Καρναβαλικού Τριημέρου, που θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη γενέτειρά μας, στις 16-18 Μαρτίου 2024.

Μία εξωγήινη επιστήμων-ανθρωπολόγος , μέλος της Συμπαντικής Ομοσπονδίας UFO CARNIVAL, που προσγειώθηκε πέρυσι στο γήπεδο Μαρακανά Κάμπου Βαλύρας, αναμένεται να απογειωθεί εντός του Καφέ Agora, στην πλατεία της Βαλύρας, με Latin μουσικούς υπερήχους της δεκαετίας 80 και 90, υπό τον έντονο ρυθμό του χορού. Σε συνέντευξή της στον γνωστό δημοσιογράφο Πα-πάπ, ο οποίος απαθανατίζει μοναδικά διαστρικές εκδηλώσεις, απεκάλυψε ότι το σύνθημα απογείωσης των UFO είναι AGORA!

 

Ως γνωστόν, οι εξωγήινοι πρότειναν πέρυσι στον κ. Κώστα Θ. Καυκούλα να γίνει πολίτης του Διαστήματος!




Κυριακή, 17 Μαρτίου

Την Κυριακή, 17 Μαρτίου και ώρα 19:30, στο πλάτωμα του Μύλου Βαλύρας, οι νεράιδες της Μαυροζούμενας θα υποδαυλίζουν τη φωτιά, και θα ανάψουν πυρκαγιά, με τις λάγνες ματιές τους , στην ταξιδιάρα καρδιά σας! Σας περιμένουν μεταμφιεσμένους και πολύ πεινασμένους, σε τρικούβερτο φαγοπότι, μουσικό και χορευτικό ξεφάντωμα . Αν θέλετε, μπορείτε να φέρετε μαζί σας τα διαλεκτά σας εδέσματα, και να τα μοιραστείτε απλόχερα με τους συνεορετάζοντες καρνάβαλους.

Θα γίνει το “αδιαχώρητο”, υπό τον θρήνο των νοημόνων βατράχων!



Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου

Οι πολύχρωμοι χαρταετοί, με τη συνοδεία των κηδεμόνων τους, θα προσέλθουν στο γήπεδο Μαρακανά κάμπου Βαλύρας, προκειμένου να λάβουν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό ανύψωσης της διάθεσης των καρναβαλιστών, προτού τους προσγειώσει καθέτως η Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Πλούσια νηστίσιμα εδέσματα θα σερβιριστούν με μουσική και χορό, και βραβεία θα αποδοθούν για τις καλύτερες επιδόσεις στην τεχνική ανύψωσης. Οι άξιες ποδοσφαιρίνες θα κλείσουν επιτυχώς το εορταστικό τριήμερο, αν δεν τις έχουν απαγάγει τα UFO στο καφέ AGORA!




Εσπερινός, Καθαρά Δευτέρα

Ο πατήρ Ιωάννης Φωτεινός γονυπετής,  μετά  του χριστεπώνυμου ποιμνίου του, θα παρακαλέσει την Υπεραγία Θεοτόκο, υπό το ιλαρόν φως των κεριών και καντηλιών του Αγίου Αθανασίου, να απεκδύσει τους " μαγεμένους"  , να κρύψει τον καρνάβαλο σε απάτητα όρη και σπήλαια σκοτεινά, και να ξαναδώσει στα ατίθασα νιάτα της Βαλύρας μας τα ρουχαλάκια τους τα βαπτιστικά!

Χρόνια σας Πολλά!


Ο Θεός μαζί σας

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

14/3/2024


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: