Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Από τη Γη μέχρι τον Ουρανό στο Μαρακανά Κάμπου Βαλύρας

 

                                        Ένας πολύχρωμος σταυραετός έσχισε τον ουρανό!

                                               Φωτογραφίες: κα Σοφία Μπούτση Καρύδη


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στη Βαλύρα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Θάμυρις” , στο γήπεδο Μαρακανά Κάμπου , σε συνεργασία με τον Αστέρα FC Bαλύρας, στις 18 Μαρτίου 2024, και ώρα 11:00 έως 15:00.

Καθώς οι χαρταετοί σε ξάστερο ουρανό και με ούριο άνεμο λάμβαναν εντυπωσιακό ύψος, προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων, ο φακός της κας Σοφίας Μπούτση -Καρύδη απαθανάτισε μία μοναδική ανύψωση, του μικρού της γιου Νάσου και του φίλου του, γιου της κας Αγγελικής Φωτεινού-Μπουρίκα, Αλεξάνδρου, κάτω από τα στιβαρά μπράτσα του κ. Ηλία Α. Μακρή, γεωπόνου στη Βαλύρα. Σαν χαρταετοί σηκώθηκαν στον αέρα οι μικροί άγγελοι, με κραυγές χαράς... πρωτίστως αυτοί ήταν οι δύο μεγάλοι νικητές, επάνω από τον φροντισμένο με αγάπη χλωροτάπητα του γηπέδου- από τον μπαμπά Νίκο Καρύδη, γεωπόνο- και κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό.

                                          Πιο ψηλά θείε Ηλία!
                                                   


 Ο κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου λέγει εκατοντάδες άτομα πέρασαν από το γήπεδο, παρευρέθησαν στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών αρκετοί επισκέπτες στο χωριό, και  οι τολμηροί διαγωνίστηκαν στην ύψωση του πολύχρωμου και άκρως εντυπωσιακού χαρταετού τους. Μοναδικές φωτογραφίες τράβηξε η ταλαντούχος κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη, που παρατηρώντας τες και μόνο δίνουν την εντύπωση ότι οι χαρταετοί περπατούν σε ουράνια μονοπάτια, ανάμεσα σε κάτασπρα σύννεφα, που παιχνιδίζουν στο φως, με φόντο το απέραντο γαλάζιο...


                                  Ήλθαν τα πάνω κάτω στο Μαρακανά εν αιθρία!

                                                   

Νικητές αναδείχθησαν πρώτος ο Νίκος Μπουρίκας του Ιωάννου, και δεύτερος ο Νίκος Καρύδης. Ο Θάμυρις απένειμε το έπαθλο των 50 Ευρώ στους νικητές.

Τα νηστίσιμα εδέσματα, η ζεστή φασολάδα, οι λαγάνες, ο χαλβάς και τόσα άλλα εύγευστα τοπικά προϊόντα, γλύκαναν τις μορφές των ανθρώπων, ανακούφισαν το πεπτικό σύστημα από τις κραιπάλες των προηγουμένων ημερών, και έδωσαν το προβάδισμα στην κυρά Σαρακοστή να πράξει το θεάρεστο έργο της, κατά τις επόμενες σαράντα  επτά ημέρες, οδεύοντας με σύνεση προς το Άγιο Πάσχα.

Κατά το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς, αποδείχθηκε, για άλλη μία φορά, η αγαστή συνεργασία μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Θάμυρις” και του Αστέρα FC Βαλύρας, που είχε ως αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν όλες οι προτιμήσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας. Μόνο οι παππούδες, που έχουν κινητικά προβλήματα, δεν δήλωσαν παρόντες στο γήπεδο. Όμως, έχοντας την ανάγκη να μετέχουν ενεργά στα δρώμενα της Καθαράς Δευτέρας, παρακολουθούσαν από το κινητό τηλέφωνό τους την ανύψωση των χαρταετών, δοκίμαζαν νοερά τη φασολάδα και τα λαχταριστά εδέσματα, που η υγεία μερικών δεν τους επιτρέπει να καταναλώνουν, και τέλος συμφώνησαν περιχαρείς στην απόφαση των νικητών-χαρταετών, ασκώντας διαιτησία στις νεότερες γενιές εξ αποστάσεως!


                                       Άντε γειά, και τα δυο μαζί απογειωνόμαστε!

                                                

Βεβαίως, περισσότερο από όλους ευχαριστήθηκαν τα μικρά παιδιά, για άλλη μία ευλογημένη χρονιά, καταγράφοντας όμορφες μνήμες της παιδικής τους ηλικίας, στο αρχείο της τρυφερής ψυχής τους.


                                  Μπαμπά εμείς θα νικήσουμε; Με διαφορά ύψους!

Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές των εκδηλώσεων του Εορταστικού Τριημέρου της Αποκριάς, καλή άθληση με νηστεία των τροφών και των παθών, και σε άλλα πολλά με αγάπη και ομόνοια, στην όμορφη Βαλύρα μας.


                                                             Καλά τα πήγαμε!

                                                       

Θερμές ευχαριστίες στην κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη για την ενημέρωση, και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


           Τι συμβαίνει στο Δ.Σ. του Αστέρα; Ο κ. Ναπολέων κρατεί e (excellence)-pass!

Ο Θεός μαζί σας

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

19/3/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: