Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Αστέρας FC Bαλύρας: Η Ενότητα σε όλο της το Μεγαλείο!

 



 
Στη γενέτειρά μας Βαλύρα μάς μετέφερε η εκπομπή «Βίλατζ Γιουνάϊτεντ» που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 23:00 , στην ΕΡΤ3. Πρόκειται για μία εκπομπή που προβάλλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανά την Ελλάδα, παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη δράση και τη ζωή των παικτών και των ανθρώπων της ομάδας γενικότερα. Ένα χωριό, μια ομάδα, ένα όνειρο, ένα κερδισμένο λαχείο και ένα Μαρακανά με στραβά δοκάρια και λακκούβες, που δεν έχει πατήσει ποτέ σε αυτό πόδι Βραζιλιάνου, γράφει το notosport.

Ο Αστέρας Βαλύρας, έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες στο παρελθόν, αλλά δεν παύει να ανασαίνει γενναία επάνω στα ίδια ένδοξα χώματα των προγόνων του φιλάθλων και δεινών παιχτών, χαρίζοντας πρόσφατες νίκες, όπως με την απογείωσή του στην Α΄κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου. Συντονισμένη, αδελφωμένη και νικήτρια παρουσιάστηκε η ομάδα, και ανάμεσα της έλαμψαν οι ιδιαίτερες ικανότητες τόσο των μελών του Δ.Σ. , όσο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά, καθώς και οι δυνατότητες των παιχτών της.

                              Οι κ.κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, Γιάννης Μπουρίκας, 

                                    Γιάννης Κλειώτης, και Γιώργος Φωτεινός


Γραφική  μορφή, με το ξύλινο τρόπαιό του, που παραπέμπει στον αγώνα του 1821, είναι ο κ. Γιάννης Μπουρίκας,  
, ο οποίος υπηρέτησε τα ιδεώδη της ομάδας του Αστέρα Βαλύρας για τρεις δεκαετίες, και   προσέφερε τόση οικονομική στήριξη, όση για να ανασυσταθεί και να διαπρέψει, κατά τη δεκαετία του 1990, προσφέροντας  δεκάδες  εκατ. που κέρδισε στο λαχείο.


            O Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. 

                              του Αστέρα Βαλύρας, κ. Χρήστο-Patrick Καίσαρη.

Θαυμάσαμε την κοινωνική προσφορά του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χρήστου-Patrick Καίσαρη, και της θείας, της γλυκύτατης μητέρας του, την οποία πρωτοσυνάντησα τον Μάρτιο του 2020 και η μελαγχολία του προσώπου της, τα αεικίνητα χέρια της , και η σεπτή εμφάνισή της αποτυπώθηκε βαθιά στη μνήμη μου. Αν και ο φακός δεν την απαθανάτισε, θα μείνουν στο λαογραφικό γίγνεσθαι του χωριού μας οι φωνές των πεινασμένων παιχτών, που λαχταρούν ψημένα σουβλάκια και ψωμάκι από τη “Θεία”.


                                             Ο κ. Κώστας Kαυκούλας στο FB.

Ο οργανωτικός κ. Κώστας Καυκούλας επί το έργον, είναι μία μεγάλη και σταθερή αξία για την ομάδα. Μάς συγκίνησε με την αναφορά στον πατέρα του, τον αείμνηστο δάσκαλο Θεόδωρο Καυκούλα, που εκδήμησε επάνω στο άνθος της ενηλικίωσής του. Οι διαλεχτοί έστω και έντεκα δυνατοί παίχτες, με τον δεινό προπονητή τους κ. Νίκο Μανιατέα και τη στρατηγική σκέψη του, ο αρχηγός της ομάδας , το πολυεργαλείο κ. Γιάννης Καρύδης, γιος της εξαδέλφης μου Μαρίας Σταθοπούλου, που τον είδα μετά από 40 χρόνια και αναρωτήθηκα πώς φύτρωσε αυτό το πλάσμα, το χάρμα οφθαλμών, με το σοβαρό ύφος και το βλέμμα του στραμμένο στην προοπτική του μέλλοντος.


                                                  Ο κ. Γιάννης Καρύδης

 Τον φακό έκλεψαν ο φαρμακοποιός της Βαλύρας κ. Ανδρέας  Δουλάμης, ο  εκλεπτυσμένος κ. Γιάννης Κλειώτης, ο ακριβοδίκαιος κ. Γιώργος Φωτεινός, ο κ. Τάκης Οικονόμου, ο "μάγος" του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ο ήρωας αθλητικογράφος κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, που με το ύψος της γνώσης του και μόνο κάλυψε ολόκληρο το γήπεδο, όλοι τους αναδείχθηκαν, ένας  κι ένας , και όλοι μαζί  εναρμονισμένοι , μάς έκαναν να ξενυχτήσουμε και να ξαναδούμε στο YouTube την εκπομπή!



Ανάμεσά τους, δύο ευπαρουσίαστες και καλόγουστες κυρίες, με ευπρεπισμένη εμφάνιση και ορθό λόγο, μέλη του Δ.Σ., η με φιλοσοφική προδιάθεση κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη, και η οργανωτική κα Αθανασία Μπατάλια, που διατήρησαν το επίπεδο του προφορικού και μη λεκτικού λόγου στα δικά τους υψηλά μέτρα και σταθμά. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση  της κας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου στη σελίδα της στο FB:



“  Ως πολίτης αυτού του χωριού και ανάμεσα στο φίλαθλο κοινό σας,... ήθελα κι εγώ, αφ' ότου παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον το αφιέρωμα στον ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ από την ΕΤ3, να χαιρετήσω όλη την προσπάθεια και τη συμβολή των δύο κυριών.. Σοφίας Μπούτση-Καρύδη και Αθανασίας Μπατάλια, στέλνοντας μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης.


                                               Κα Αθανασία Μπατάλια στο FB

Τα αγκαλιάσματα, τα πρόσχαρα νεύματα και η θέρμη τής νιότης σας δίνουν στα πόδια σας φτερά για την ομάδα πού αγαπάτε και εκπροσωπείτε, και έκαναν ιδιαίτερη την παρουσία σας.


                                      Kα Σοφία Μπούτση-Καρύδη στο FB.

Εύχομαι από καρδιάς όλοι οι στόχοι σας να εκπληρωθούν.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί ο όμορφος ΕΡΜΗΣ ΜΟΥ τράβηξε τα δικά του πλάνα....!!! Δεν πέρασε απαρατήρητος , αφού ο κάμεραμαν τον συμπεριέλαβε μέσα στο όλο concept (κόνσεπτ)...!!!”


              Ο αιδεσιμότατος πατήρ κ. Ιωάννης Φωτεινός, ανάμεσα στο φίλαθλο πλήθος.

Ο σεπτός πατήρ κ. Ιωάννης Φωτεινός  απουσίαζε από το όλο σκηνικό, για να ευλογήσει τη βασιλόπιτα και να βοηθήσει στην κοπή της με τον σωστό τρόπο. Για τιμωρία, όλοι φέτος θα πάνε για κούρεμα γουλί στον κομμωτή της ομάδας και τερματοφύλακα, κ. Βασίλη Μανιάτη, στο κουρείο  του στη Μεσσήνη! 



Επίσης, ο δραστήριος γεωπόνος μας κ. Νίκος Καρύδης και μέλος του Δ.Σ. έλειψε από το όλο σκηνικό.Τα ελαφάκια του κ. Νίκου Μπουρίκα δεν ενημερώθηκαν για να  ορμήσουν παιχνιδιάρικα  και να καταλάβουν ολόκληρο το γήπεδο! Το κενό, όσον αφορά την πανίδα της Βαλύρας, κάλυψε με μεγαλοπρεπή χαιρετισμό ο μικρός θεός Ερμής, ο χαριτωμένος σκυλάκος της κας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου.


                  O χαριτωμένος Ερμής.Φωτό: κα Ευγενία Ντουραμάκου στο Fb
Φύλαγε άγρυπνος την είσοδο σε έναν άλλο κόσμο, μακριά από τα σπασμένα δοκάρια και τα χαλάσματα, τις χορταριασμένες γωνιές του χωριού και την εγκατάλειψη στα ρέματα, εκεί που ο ήλιος βασιλεύει αρμονικά  σε μικρό παράδεισο, στον ολάνθιστο κήπο της καλαίσθητης κας Ευγενίας Ντουραμάκου.

                               O παράδεισος της κας Ευγενία Ντουραμάκου.

Όμως, αυτά τα σκηνικά είθισται να μην προβάλλονται   στις αθλητικές εκπομπές, ως ακατάλληλα, όταν ο νους των παιχτών σχίζει με ορμή τον ορίζοντα , η καρδιά λαχταρά το αναπάντεχο γκολ στα δίκτυα, και οι κερκίδες τρέμουν μαζί με τα κορμιά των φιλάθλων, από την ασυγκράτητη εσωτερική ένταση του απρόσμενου!Κατ΄εξαίρεση, το ποίμνιο των προβάτων σε παρέλαση, έκλεψε στη γέφυρα της Μαυροζούμενας την παράσταση!


                                           ...και σε άλλα πολλά!


Πριν από 30 χρόνια, ένας γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ2, καθώς περιέγραφε έναν διεθνή αγώνα μπάσκετ, είπε την απαγορευμένη φράση “και έπιασε τη μπάλα με τα ακροδάκτυλά του”.... Έκτοτε τον είχαν στη μπούκα του κανονιού οι αθλητικές στήλες των περισσοτέρων γνωστών εφημερίδων, διότι προκάλεσε πανελλαδικό ευνουχισμό στους παίχτες και φιλάθλους, οι οποίοι μετουσιώνουν και εκτονώνουν την εσωτερική επιθετικότητα και /ή σεξουαλική ενέργειά τους σε κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά, μέσα από τον αθλητισμό.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι, ότι οι αυθόρμητες και άκρως ανθρώπινες αντιδράσεις των παιχτών του Αστέρα FC Bαλύρας, άναψαν πανελλαδικά ευχάριστα τα αίματα, και απογείωσαν τη θετική διάθεση των ακροατών και θαυμαστών της ομάδας, και εκτός Ελλάδας. 

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Χρήστο Παν. Παπαγεωργίου για τα εποικοδομητικά του σχόλια.

Καλή ολοκλήρωση της αθλητικής σεζόν Αστέρα μας!

Ο Θεός μαζί σας

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

12/3/2024







Δεν υπάρχουν σχόλια: