Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αγιασμός της Σχολικής Χρονιάς 2024 -25 στο Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας

 



Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας, που με υπομονή ορθώνεται στον χρόνο   σχεδόν εκατό έτη, ο ιερός τούτος οίκος της εκπαίδευσης, που προσέφερε τα φώτα της γνώσης σε γενιές και γενιές καταξιωμένων Βαλυραίων, άνοιξε διάπλατα την είσοδο και τα παραθύρια του,  για να γεμίσουν οι αίθουσες διδασκαλίας από τον αέρα της φθινοπωρινής αύρας με την ευλογία του Θεού, στον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου 2024.

Κάλεσε τους επιμελείς μαθητές , μετά τον αγιασμό από τον σεπτό πατέρα μας κ. Ιωάννη Φωτεινό, να λάβουν θέση στα θρανία τους,  με την ευλογία του Θεού , καθώς και  τα τρυφερά περιστέρια, τους βλαστούς της νέας γενιάς, τα αγαπημένα παιδιά και εγγόνια μας, που με αγάπη , φροντίδα και αμέριστη υποστήριξη βλέπουμε ημέρα με την ημέρα που φοιτούν στο προνήπιο και νηπιαγωγείο, ότι μεγαλώνουν γρήγορα και  κατακτούν θαυμαστά τον κόσμο γύρω τους.



Οι πανέμορφες μικρές κόρες της Βαλύρας καθώς και οι συμμαθητές τους, ασπάστηκαν με ευλάβεια τον Σταυρό του Κυρίου μας, ο πατήρ Ιωάννης έρανε τους μαθητές με τη βασιλική αγιαστούρα του και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο. Όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά δέχτηκαν με  θετικό συναίσθημα  τις ευχές του εφημερίου μας, των γονιών,  δασκάλων τους και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για μία καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.

Γράφει σε σχετική ανάρτηση στο FB ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βαλύρας:

Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας ήταν η παρουσία του δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργου Η. Αθανασόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη .Αθανασακόπουλου, του προέδρου Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας κ. Δημήτρη Τσιλίκα, και του συβούλου κ. Κώστα Θ. Καυκούλα . Η επίσκεψη του Δημάρχου Μεσσήνης έφερε και πολύ καλά νεα για το σχολείο μας εκτός από τις πολύ όμορφες ευχές στα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς .... Με χαρά μας ανακοίνωσαν ότι το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βαλύρας εγκρίθηκε ώστε να γίνει ένα σύγχρονο κτήριο, 'ένα ενεργειακά αναβαθμισμένο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας !

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτά τα νέα και ανυπομονούμε !



 Αγαπημένα μας παιδιά, εκ μέρους της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας « Η Βαλύρα της Ιθώμης» και της ιστοσελίδας μας «Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ  Άγιος Αθανάσιος Βαλύρας», σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή πρόοδο και  εκπλήρωση των σχολικών σας στόχων, τα όνειρά σας με τον έντιμο αγώνα σας είθε να γίνουν πραγματικότητα, και οι γονείς σας ευτυχείς να απολαμβάνουν τους καρπούς των θυσιών και των κόπων τους. Καλή δύναμη και θεία φώτιση στο ανεκτίμητο έργο των δραστήριων δασκάλων σας!

Θερμές ευχαριστίες στην κα Βάσω Φ. Ηλιοπούλου,  για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

Ο Θεός μεθ΄ημών.

 Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

13-9-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: