Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Θεόδωρος Κ. Καυκούλας: Θα τον θυμόμαστε για πάντα!

 



Ανταπόκριση: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

Ο ανεκτίμητος συνεργάτης της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου, επέλεξε να  μοιραστεί μαζί μας  τις άκρως συγκινητικές εντυπώσεις του Συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας και Αντιπροέδρου του Αστέρα FC Βαλύρας, κ. Κώστα Θ. Καυκούλα, υιού του αείμνηστου και πολυαγαπημένου μας δασκάλου Θεόδωρου Κ. Καυκούλα, όταν στον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου 2024 αντίκρυσε τα αναρτημένα έργα ζωγραφικής του πατέρα του, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου μας. Τόσο η επίσκεψη του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργου Η. Αθανασόπουλου και του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλου, με τα ευχάριστα νέα της έγκρισης του αναβαθμισμένου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαλύρας, όσο και η έκθεση του Κώστα Θ. Καυκούλα στις αθάνατες πινελιές του πατέρα του έκλεψαν τις εντυπώσεις της ημέρας.



Ο αξέχαστος συμμαθητής μας Θεόδωρος Κ. Καυκούλας  ήταν και  ταλαντούχος ζωγράφος...   Υπηρέτησε διδακτικά με ψυχή και σώμα στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο μας, στον ιερό χώρο που σημάδεψε τη ζωή μας και χάραξε την πορεία μας προς τη γνώση , λαξεύοντας με αρετές την παιδική  προσωπικότητα των μαθητών του, γι΄ αυτό και έλαβε αμαράντινο στέφανο των αθανάτων από τον Σωτήρα Χριστό...

Λέγει ο δραστήριος υιός του αλησμόνητου Θεόδωρου:

"Σήμερα, 11η Σεπτεμβρίου, 2024, παρευρέθηκα στον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας. Με μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση είδα τους πίνακες του αείμνηστου πατέρα μου Θεόδωρου να κοσμούν το σχολείο και το γραφείο του Διευθυντή του Σχολείου. Μου θύμισαν τα παιδικά μου χρόνια, μου θύμισαν τον μπαμπά μου ως δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας.

Η μεγαλύτερη κληρονομιά που έχω από αυτόν τον άνθρωπο είναι αυτό που συναντώ καθημερινά στο χωριό μου, η αγάπη προς το πρόσωπό του είναι απ΄ όλους απίστευτη, παρόλα τα χρόνια που έχουν περάσει, που δεν είναι πλέον κοντά μας….

Στον  αγιασμό παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Η. Αθανασόπουλος, μάλιστα είχε και μία ευχάριστη αναγγελία ότι πλέον η αναβάθμιση του σχολείου μας μπήκε στην τελική της ευθεία!

Ευελπιστούμε όλοι μας ότι δεν θα χαθεί άλλος χρόνος και το σχολείο θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Παρακολουθούν μαθήματα 48 παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο και 13 στο Νηπιαγωγείο, μικρός αριθμός γενικά, αλλά αν σκεφτούμε τι συμβαίνει γύρω μας με την υπογεννητικότητα που υπάρχει, είμαστε σε καλό επίπεδο σε σχέση με τα γύρω χωριά που κινδυνεύουν να κλείσουν τα σχολεία τους."

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Η. Αθανασόπουλο  και στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο που με ευαισθησία συμπεριέλαβαν στα μακρόπνοα έργα τους και το Δημοτικό Σχολείο  Βαλύρας.



Όσον αφορά τις γεννήσεις παίδων ανά έτος,  θα πρέπει οι γονείς να έχουν  σχετικά προνόμια και από τον Δήμο μας…. Δίκαιο είναι να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται οι νέοι γονείς που τόσο έντιμα προσπαθούν να αυξήσουν τον πληθυσμό των Ελλήνων, σε αντίστοιχη ετήσια κοινωνική εκδήλωση, όπως για παράδειγμα στο πανηγύρι της Βαλύρας μας!



Τον αγαπητό μας κ. Κώστα Θ. Καυκούλα, σίγουρα ο αείμνηστος πατέρας του θα επιβράβευε που τον ξεπέρασε στην κοινωνική προσφορά, αλλά παράλληλα θα του ευχόταν, όπως συνήθιζε να εύχεται στους ώριμους νέους για γάμο ο σοφός Θοδωράκης  παιδιώθεν : Φέτος μονός, του χρόνου διπλός , τον επόμενο τρίδιπλος, και όσο αντέχεις προχώρα...σε θέλει όλη η χώρα!

Χρ. ΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: