Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Παιδιά για μεγάλο χειροκρότημα!

 


 Φωτογραφίες: κα Δανάη Αθανασακοπούλου

Οι μαθητές του Δημοτικού , Γυμνασίου και Λυκείου, που διαμένουν  στην Αρχαία Μεσσήνη, μάς εξέπληξαν με την συντονισμένη εθελοντική δράση τους, που αφορά το μάζεμα των σκουπιδιών στον περιβάλλοντα χώρο τους. Όπως ανακοίνωσε η κα Δανάη Αθανασακοπούλου στο Fb, η δράση των επιμελών μαθητών θα έχει και συνέχεια.


Με άνετα αθλητικά ρούχα, γάντια στα χέρια, σύνεργα και πλαστικές σακούλες για τη συλλογή των σκουπιδιών, ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα δρομάκια,  και σάρωσαν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους.



Με ένα πλατύ χαμόγελο σήκωσαν ψηλά  τις γεμάτες σακούλες , ως τρόπαιό  τους, και  έστειλαν στους πάντες το μήνυμα ότι «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά».



Τα συγκεκριμένα παιδιά είναι   πολύ καλοί μαθητές έως άριστοι στο σχολείο τους, και με μεγάλη υπευθυνότητα συνεχίζουν τις εγκύκλιες σπουδές τους. Δεν διαθέτουν  όμως μόνο υψηλές γνωστικές ικανότητες (ΙQ), είναι παράλληλα συναισθηματικά ώριμα,  δεν ματαιοδοξούν σαν τις πριγκίπισσες των παραμυθιών,  αναδεικνύοντας  τις πολύ καλές τους φορεσιές και μαγνητίζοντας τα βλέμματα  των λιγότερο  κοινωνικά ευκατάστατων…..



Με θεοσέβεια τιμούν τον τόπο που είδαν το φως της ζωής,  φροντίζουν το περιβάλλον γύρω τους, και δεν αρνούνται να κοπιάσουν για να το διατηρήσουν καθαρό και όμορφο.



Τον αείμνηστο Πέτρο Θέμελη ξύπνησαν από τον τάφο του για να τους πει ένα μεγάλο εύγε, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος που  συγκινήθηκε με  τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους.



Σε αυτές τις υπεύθυνες ψυχούλες στηρίζεται το μέλλον της χώρας μας,   είθε να δράσουν ως   λαμπρό παράδειγμα ,  για παιδιά και γενικά για νέους ανθρώπους, και σε άλλες πόλεις και χωριά  της Μεσσηνίας μας και όλης της Ελλάδας.



Ψυχολογικά, η κοινωνική τους ευαισθητοποίηση αυξάνει τη συναισθηματική τους νοημοσύνη ( EQ) και τα καθιστά περιζήτητα   στον κοινωνικό τους περίγυρο, αφού με το άριστο παράδειγμά τους φέρουν τους απρόσεκτους ενήλικες ενώπιον των ευθυνών τους.

Συγχαρητήρια από το βάθος της καρδιάς μας!

Ο Θεός μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

8-5-2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: