Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα έργα στο Παραδείσια – Τσακώνα…

Μέχρι το φθινόπωρο του 2012 αναμένεται να δοθεί οριστικά στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδεισίων – Τσακώνας του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Πριν το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα, (εκτός από τη μεγάλη γέφυρα) και το συγκεκριμένο τμήμα θα δοθεί στην κυκλοφορία με την κατασκευή παράκαμψης 600 μέτρων. Την άνοιξη του 2012 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα από την Τσακώνα μέχρι την περιοχή της Σπερχογείας. Τις δηλώσεις αυτές έκανε χθες ο προϊστάμενος των έργων του αυτοκινητοδρόμου Γιάννης Καρνέσης, ο οποίος μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη επισκέφθηκαν τα εργοτάξια.
Συνέχεια των τοπικών  ειδήσεων>>

Μέχρι Πάτρα η Ολυμπία Οδός...
Την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και εργολάβων για κατασκευή της Ολυμπίας Οδού από Κόρινθο μέχρι Πάτρα, κατήγγειλαν χθες οι εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων, στα έργα του αυτοκινητοδρόμου, σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Θόδωρος Τσελέπης κατήγγειλε επίσης ότι τα έργα στον αυτοκινητόδρομο έχουν σταματήσει και έχουν απολυθεί 2.500 εργαζόμενοι. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Άγγελος Κωτσιόπουλος, ο επικεφαλής της κίνησης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος και ο επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, οι οποίοι τόνισαν ότι πρέπει να υλοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης που έχει κυρωθεί από τη Βουλή και να υποχρεωθεί η ανάδοχος κοινοπραξία να κατασκευάσει τον αυτοκινητόδρομο μέχρι την Τσακώνα.

Διαμαρτυρία για τα «χαράτσια»...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων σκληρών εισπρακτικών μέτρων της Κυβέρνησης, οργανώνουν σήμερα το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία. Οι οργανωτές καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν τα νέα χαράτσια και να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα που επιβάλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και η τρόικα. Να συμμετέχουν στη συγκέντρωση καλεί του εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ...
Συγκέντρωση κατά των νέων οικονομικών μέτρων, οργάνωσε χθες το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το ΠΑΜΕ. Οι οργανωτές κάλεσαν για μια ακόμη φορά τους πολίτες να παραδώσουν ομαδικά τα ειδοποιητήρια πληρωμών με τα νέα χαράτσια στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Αύριο το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση έξω από την ΔΟΥ Καλαμάτας, στη διάρκεια της οποίας θα καταστραφούν τα ειδοποιητήρια πληρωμής των νέων «χαρατσιών».
Κατάληψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας…
Το Δημαρχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας κατέλαβαν συμβολικά χθες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας. Παράλληλα για μια περίπου ώρα απέκλεισαν την οδό Αριστομένους στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πανελλαδικών διαμαρτυριών που οργανώνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

«Όχι» ξεπούλημα της ΔΕΗ...
Την αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης. Σε ανακοίνωση του Σωματείου τους οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν καταστροφική μια τέτοια επιλογή, που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τη ΔΕΗ, για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος του Ελληνικού λαού. Καλούν την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Τη συζήτηση των σχεδίων πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα το απόγευμα, ζητεί με ερώτησή του ο επικεφαλής της κίνησης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».
Καλαμάτα: Κατάληψη σε Πανεπιστήμιο - ΤΕΙ
Υπό κατάληψη συνεχίζουν να βρίσκονται η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και το ΤΕΙ Καλαμάτας. Οι φοιτητές εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο νόμο πλαίσιο για την Παιδεία.
Σχολεία υπό κατάληψη...
Υπό κατάληψη παραμένουν και σήμερα αρκετά από τα Λύκεια της Μεσσηνίας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε βιβλία και σχολικές υποδομές και ζητούν την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μεσσηνίας κάνει έκκληση στους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία γιατί έτσι θα αντιμετωπιστούν καλύτερα τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Καλαμάτα: Συνεδριάζει το Περιφερειακό...
Η διαχείριση των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα. Θα συζητηθούν επίσης μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η περιβαλλοντική μελέτη λειτουργίας υφιστάμενης μονάδας πυρηνελαιουργίου στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων και άλλα θέματα.

Η συνέλευση της ΚΕΔΕ στο «Κάραβελ»...
Η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» της Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα. Στη συνέλευση οι δήμαρχοι όλης της χώρας καλούνται να εκλέξουν την νέα διοίκηση στο συνδικαλιστικό τους όργανο. Η Μεσσηνία θα εκπροσωπηθεί από τους 6 δημάρχους Παναγιώτη Νίκα, Στάθη Αναστασόπουλο, Δημήτρη Καφαντάρη, Δημήτρη Γιαννημάρα, Κώστα Κόλλια και Φίλιππο Μπάμη και τους δημοτικούς συμβούλους Μεσσήνης Γιάννη Μπρατσιάκο, Οιχαλίας Ελένη Αλειφέρη και Πύλου - Νέστορος Θανάση Χαραμάρα.
Στη μνήμη των Ευεργετών...
Την «Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών» θα τιμήσει αύριο και Μεσσηνία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 9:45 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα και θα ακολουθήσει ομιλία από τον εκπαιδευτικό Φώτη Πετρόπουλο. Στις 10:15 το πρωί θα κατατεθούν στεφάνια στο Ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Η «Γιορτή της Μεσσηνίας» 12/10 στο Σύνταγμα…
Η «Γιορτή της Μεσσηνίας» θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 10,11και 12 Οκτωβρίου, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Τη «Γιορτή» οργανώνει το Επιμελητήριο με στόχο την προώθηση των τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας και καλεί τις τυποποιητικές επιχειρήσεις να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Γιορτάζουν τα πουλιά...
Εκδηλώσεις για την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» οργανώνει από αύριο μέχρι την Κυριακή στη Μεσσηνία η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης και θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους. Το Σάββατο και την Κυριακή στο «Μονοπάτι της Φύσης» στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στην Πύλο, μέλη της Ορνιθολογικής θα ξεναγούν τους επισκέπτες στους τόπους που ζουν τα πουλιά, στο φυσικό τους περιβάλλον.

Εκδήλωση για τη Μάνη…
«Μάνη: Οικονομική αυτάρκεια, διατροφή, μεταξοσκώληκας» είναι το γενικό Θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει διαχρονική παρουσίαση της ιστορίας και των παραδόσεων της Μάνης, της ζωής και των ασχολιών των Μανιατών.

Εγγραφές σε Πανεπιστήμιο - ΤΕΙ
Συνεχίζονται οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, στη βιβλιοθήκη της Σχολής. Εξάλλου, στο ΤΕΙ Καλαμάτας οι εγγραφές των φοιτητών του 1ου έτους λόγω της κατάληψης του ιδρύματος, πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στο νέο κτίριο του Τμήματος Υγείας Πρόνοιας.
Έργα στους δρόμους
Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης των δρόμων γύρω από το λιμάνι της Καλαμάτας, από τη γεφυροπλάστιγγα μέχρι την προκυμαία. Για την ολοκλήρωση των έργων θα απαιτηθούν περίπου 2 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις και εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε παράπλευρους δρόμους.

Καλαμάτα: Αίθριος καιρός....
Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με βορειανατολικούς ανέμους, ασθενείς έως μέτριους, προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο (Παρασκευή). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ERT/ERA Kαλαμάτας 105.4Fm

 ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ
Α! Μεσσηνίας
Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίσθηκε χθες το πρωτάθλημα της πρώτης τοπικής κατηγορίας και αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Αστέρας Αρφαρών – Ολυμπιακός Καλαμάτας 3-0
Ομόνοια – Aθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας 1-1
Απόλλων Καλαμάτας – Μεσσηνιακός 2-3
Αθλητική Ένωση Αβίας– Εθνικός Μελιγαλά 0-2
Τέλλος Άγρας – Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος 2-0
Α.Ο. Σπερχογείας – Ακρίτας Κορώνης 5-1
ΠΑΟ Καλαμάτας-Ηρακλής Καλαμάτας 0-3
και Αίαντας Καλαμάτας Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ 1-0

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΙ Β’ ΤΟΠΙΚΗΣ

Αύριο στα γραφεία της Ένωσης, θα γίνει ο ορισμός των διαιτητών που θα διευθύνουν τους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων στις τοπικές κατηγορίες του νομού μας, και το πρόγραμμα του διήμερου 1η και 2η Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Σάββατο στις 4.30 το απόγευμα
Μεσσηνιακός-Α.Ε. Α.Ε. Αβίας
Ολυμπιακός Καλαμάτας-ΠΑΟ Καλαμάτας
Ακρίτας Κορώνης-Αστέρας Αρφαρών
Α.ο. Ασπροχώματος-Αίαντας Καλαμάτας
και Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ-Ομόνοια Καλαμάτας
Την Κυριακή στις 4.30μ.μ.
Ηρακλής Καλαμάτας-Εθνικός Μελιγαλά
Α.ο. Κυπαρισσίας-Απόλλων Καλαμάτας
και Α.ο. Σπερχογείας-Τέλλος Άγρας


 Β’ Μεσσηνίας
Το Σάββατο στις 4.30μ.μ.
Α.Ο. Διαβολιτσίου-Α.Σ. Ανδρούσας
Ηρακλής Κυπαρισσίας-Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας
Νίκη Πλάτης-Α.Ο. Πατίστα
Δόξα Καλαμάτας-ΠΑΟ Καλλιθέας
Νέστορας Πύλου-Α.Ε. Λογγάς

Την Κυριακή στις 4.30μ.μ.

Αστέρας Μικρομάνης-Πανιώνιος
Α.Σ. Μάνεσι-ΠΑΟ Καλό Νερού
Αστέρας Βαλύρας-Δωριέας
Μιλτιάδης Πυργακίου-Θύελλα Χαρακοποιού
Πεταλίδι-Α.Ο. Στενωσιάς
Παπαφλέσσας Χώρας-Τσικλητήρας Πύλου
Χανδριναϊκός Π.Σ.-Ολυμπιακός Ανάληψης
Α.ο. Μεθώνης-Α.ο. Βέργας
και Άρις Καλαμάτας- Ατρόμητος Πλατέος


«ΦΙΛΙΚΑ» ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ…
Νέο φιλικό τεστ δίνει η Καλαμάτα, το προσεχές Σάββατο στις 4.30 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Παραλίας με αντίπαλο την Ζάκυνθο, η οποία θα αγωνίζεται όπως και η Μαύρη θύελλα, στο πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: