Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδήσεις από την Μεσσηνία,την Περιφέρεια και ...''Τα Σπορ του Νότου''

«Είναι αδιαπραγμάτευτη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας και Λεύκτρου – Σπάρτης εντός χρονοδιαγράμματος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα με εκπροσώπους του ΜΟΡΕΑ στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Εξίσου αδιαπραγμάτευτη, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης και την ολοκλήρωση της Περιμετρικής οδού της Καλαμάτας, η οποία εμπίπτει στις υποχρεώσεις της εταιρείας. Αίσθηση προκάλεσαν οι διευκρινίσεις που ζήτησε ο κ. Τατούλης σχετικά με την ανακοίνωση που αφορά την ένταξη του προβληματικού οδικού άξονα Παραδείσια – Τσακώνα τόσο στο ΕΣΠΑ με 57 εκατομμύρια ευρώ όσο και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με 47 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά περίεργο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας πρόεδρος στην Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εξελέγη χθες πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος και γενικός γραμματέας ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνώτης.

Η συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ελλάδος…
Η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» της Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα. Στη συνέλευση οι δήμαρχοι όλης της χώρας καλούνται να εκλέξουν την νέα διοίκηση στο συνδικαλιστικό τους όργανο.

«Όχι» ξεπούλημα της ΔΕΗ
Την αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης. Σε ανακοίνωση του Σωματείου τους οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν καταστροφική μια τέτοια επιλογή, που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τη ΔΕΗ, για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος του Ελληνικού λαού. Καλούν την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά.

Κατάληψη σε Πανεπιστήμιο - ΤΕΙ
Υπό κατάληψη συνεχίζει να βρίσκεται η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Οι φοιτητές της Σχολής εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση με το νέο νόμο πλαίσιο για την Παιδεία. Υπό κατάληψη βρίσκεται από την Παρασκευή και το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Σχολεία στη Μεσσηνία υπό κατάληψη…Υπό κατάληψη παραμένουν και σήμερα αρκετά από τα Λύκεια της Μεσσηνίας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε βιβλία και σχολικές υποδομές και ζητούν την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μεσσηνίας κάνει έκκληση στους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία γιατί έτσι θα αντιμετωπιστούν καλύτερα τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
ERT/ERA Καλαμάτας 105,4Fm
 
ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ…
ΠΑΜΙΣΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1

 Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, που έγινε την Τρίτη στη Μεσσήνη, η ομάδα της Καλαμάτας με γκολ του Κωστή στο 69ο λεπτό επικράτησε επί του Πάμισου με σκορ 1-0.
Επίσης, την επόμενη Κυριακή η Μαύρη Θύελλα θα αντιμετωπίσει την Κόρινθο στη πόλη του Ισθμού, ενώ οι «πράσινοι» της Μεσσήνης θα μεταβούν το Σάββατο στα Φιλιατρά, όπου στο δημοτικό στάδιο της πόλης θα αναμετρηθούν με την Εράνη.

Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…
Αγωνιστική δράση σήμερα 28/9, για τις τοπικές μας ομάδες, που συμμετέχουν στο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Α’ Μεσσηνίας, και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σήμερα στις 5μ.μ. το απόγευμα
1.Α.Ε. Αβίας-Εθνικός Αθλητικό Κέντρο Ε.Π.Σ.Μ. (Αλεξέας)
2.Απόλλων-Μ.Γ.Σ. γήπ. Μεσσηνιακού (Νικολόπουλος)
3.Ομόνοια-Α.Ο. Κυπαρισσίας γήπ. ΚΤΕΛ (Λάμιας)
4.Αστέρας-Ολ. Καλαμάτας γήπ. Αρφαρών (Μπλάνας).
5.Α.Ο. Σπερχογείας-Ακρίτας γήπ. Σπερχογείας (Ζαρακοβίτης)
6.Τέλλος Άγρας-Α.Ο. Ασπροχώματος γήπ. Γαργαλιάνων (Πλεμμενόπουλος).
Τετάρτη 28/9 στις 7.30μ.μ.
7.ΠΑΟ Καλαμάτας-Ηρακλής αθλητικό κέντρο Ε.Π.Σ.Μ (Κωνσταντινέας)
8.Αίαντας-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ γήπ. Στρατοπέδου (Κυριακόπουλος).

Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…
 Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει γνωστό στα σωματεία της δύναμής της, ότι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία κατάθεσης επανεγγραφών ποδοσφαιριστών.

ΣΚΑΚΙ…
Το προσεχές Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση, εν όψει της νέας περιόδου της ακαδημίας του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας.
Το ραντεβού έχει δοθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα του συλλόγου, στην οδό Μαυρομιχάλη 1, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι του πνευματικού παιχνιδιού να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6974-804822.

Β΄ MEΣΣΗΝΙΑΣ: 1ος Όμιλος 
ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΔΩΡΙΕΑΣ 
Τα βλέμματα στο "μαρακανά κάμπου" Βαλύρας 4.30μ.μ.! 
Ανοίγει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, η αυλαία στο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Β' Μεσσηνίας και τα βλέμματα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, στην κεντρική και άνω Μεσσηνία, είναι στραμμμένα στο ντέρμπι, ανάμεσα σε δυο παραδοσιακές δυνάμεις του επαρχιακού ποδοσφαίρου, τον Αστέρα Βαλύρας και τον φιλόδοξο Δωριέα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 4.३० το απόγευμα στο ανακαινισμένο γήπεδο "μαρακανά κάμπου" Βαλύρας। Απο κει και πέρα, αναλυτικά το πρόγραμμα και στους δυο ομίλους έχει ως εξής:
(1η αγωνιστική) 4.३०μ.μ.
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΓΗΠ । ΔΩΡΙΟΥ Σάββατο 01/10/11 16:30
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΟΕΣΩΜ ΓΗΠ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Σάββατο 01/10/11 16:30
ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ ΓΗΠ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Σάββατο 01/10/11 16:३०
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΗΠ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ Κυριακή 02/10/11 16:30
Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ-ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ ΓΗΠ. ΜΑΝΕΣΙ Κυριακή 02/10/11 16:30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ-ΔΩΡΙΕΑΣ ΓΗΠ. ΒΑΛΥΡΑΣ Κυριακή 02/10/11 16:30
ΑΠΣ ΑΡΙΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Κυριακή 02/10/11 19:00

Β΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: 2ος Όμιλος (1η αγωνιστική)
ΔΟΞΑ-Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΗΠ. "ΠΑΝ.ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 01/10/11 16:30
ΝΕΣΤΩΡ-Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ ΓΗΠ. ΠΥΛΟΥ Σάββατο 01/10/11 16:30
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ ΓΗΠ. ΠΥΡΓΑΚΙΟΥ Κυριακή 02/10/11 16:30
ΠΕΤΑΛΙΔΙ- Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ ΓΗΠ. ΠΕΤΑΛΙΔΙ Κυριακή 02/10/11 16:30
Α.Ο. ΧΩΡΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΓΗΠ. ΧΩΡΑΣ Κυριακή 02/10/11 16:30
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ-ΑΝΑΛΗΨΗ ΓΗΠ. ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ Κυριακή 02/10/11 16:30
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-Α.Ο.ΒΕΡΓΑΣ ΓΗΠ. ΜΕΘΩΝΗΣ Κυριακή 02/10/11 16:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: