Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1-2


Οι ΄΄κιτρινόμαυροι΄΄ της Ιθώμης κτύπησαν
με Louis Φρόνιμο και Παντελή Στρατή…
Aνταπόκριση: Χρ. ΠΑΠ 
Νικηφόρα, έκλεισε την αυλαία του πρωταθλήματος της Β΄ Μεσσηνίας ο Αστέρας Βαλύρας, καθώς στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου 7/4/2012 με τον ΠΑΟ Καλό Νερού στο γήπεδο της Κυπαρισσίας, επικράτησε με σκορ 1-2.
Oι κιτρινόμαυροι της Ιθώμης, παρότι αγωνίσθηκαν χωρίς βαθμολογικό άγχος, πήραν νωρίς το προβάδισμα, και στο 4΄λεπτό σε καλοκτυπημένο κόρνερ του Παντελή Στρατή, ο δυναμικός Σκαλαίος αμυντικός Louis Φρόνιμος που είχε προωθηθεί στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 0-1.
Στη συνέχεια ο Αστέρας, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασε σωρεία ευκαιριών με τους Κωστή Γιαννόπουλο και Τassos Zαμπάρα, ενώ σε όσες φορές απείλησαν οι γηπεδούχοι ο γκολκίπερ των κιτρίνων Στάθης Αναστασόπουλος ΄΄κατέβασε τα ρολλά΄΄ ενώ σε 2-3 περιπτώσεις απέκρουσε στο Γ΄της εστίας του και χειροκροτήθηκε από τους Κυπαρίσσιους φιλάθλους που ήταν αρκετές δεκάδες στην κερκίδα.
Στο 80΄ο δείκτης του σκορ έγραψε το 0-2, ο Παντελής Στρατής έγινε αποδέκτης της στρογγυλής θεάς, από μπαλιά ακριβείας του Λαμπαιναίου μέσου Μένη Στούνου, και στο 90+ ο Χωραΐτης διαιτητής Γιώργος Λαμπίρης, που ήταν ακριβοδίκαιος στα σφυρίγματά του, με εξαίρεση τους δυο συνεργάτες του που έπαιζαν 99% έδρα, υπέδειξε το πέναλτι, το κτύπησε από τα έντεκα βήματα ο Τάκης Λαμπρόπουλος και μείωσε σε 1-2.








 ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΙ ΚΩΣΤΑΡΑΣ-ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ…
Στο τέλος του αγώνα, όλοι ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν το τελευταίο εκτός έδρας τρίποντο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, (μακριά από το ΄΄μαρακανά του κάμπου΄΄) στον μεγάλο άτυχο της χρονιάς από αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Ασπρόχωμα, συνάδελφό τους Γιώργο Γεωργακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στην κερκίδα και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, στον πρόεδρο Κωστάρα Γεωργακόπουλο που βοήθησε τα μέγιστα στην σεζόν που φεύγει, και την ΄΄αλεπού΄΄ όπως εξελίσσεται των μεσσηνιακών γηπέδων, τον τεχνικό τους Βαγγέλη Σκουρλέτη, και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την νέα χρονιά.
Απομένει η νυν διοίκηση, να πλαισιωθεί και από άλλους διοικητικούς παράγοντες, παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει όλη την αθλητική οικογένεια της Ιθώμης, ώστε και το μεγάλο αφεντικό του Αστέρα να μη τραβήξει πάλι με τους λιγοστούς συνεργάτες του το ΄΄Γολγοθά΄΄ του πρωταθλήματος.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ…
Επίσης, έχουμε τονίσει πολλάκις και στο τέλος θα καταντήσουμε γραφικοί, θα πρέπει μετά τις βουλευτικές εκλογές, και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος που συμμετείχε και φέτος με επιτυχία ο Αστέρας, να γίνει ένα λίφτινγκ στο δημοτικό γήπεδο της Βαλύρας
1. Την κατασκευή νέων WC, καθώς δεν νοείται εν έτη 2012 οι αθλητές, οι διαιτητές και οι επισκέπτες να αφοδεύουν στους φράκτες…ΞΕΦΤΙΛΑ!!!
2. Συντήρηση του χλοοτάπητα και αξιοποίηση από το Δήμο Μεσσήνης, των δυο βαλυραίων επιστημόνων γεωπόνων Ηλία Αρ. Μακρή και Νίκου Τ. Καρύδη, οι οποίοι έχουν βοηθήσει τα μέγιστα μαζί με τον τ. δήμαρχο Ιθώμης και νυν πρόεδρο του Αστέρα Κωστάρα Γεωργακόπουλο, στην τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα με δεκάδες εργατοώρες και βάζοντας πολλές φορές και βαθιά το χέρι στη τσέπη….
3. Τοποθέτηση στη νότια πλευρά λυόμενης κερκίδας για τις ανάγκες 1000 φιλάθλων, ώστε να φιλοξενούνται, εκτός από τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις, τουρνουά Παίδων, Τζούνιορ και διεθνείς φιλικοί αγώνες.
4. Οι τελευταίοι θα βοηθήσουν και τον αθλοτουρισμό στην περιοχή μας, που στενάζει οικονομικά, και θα συνδυαστεί, οι διάφορες αποστολές να επισκέπτονται και την αρχαία Ιθώμη που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρου Θέμελη, σε έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης.
5. Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν νοιάστηκαν να φτιάξουν ένα σύγχρονο δρόμο που θα συνδέει την Καλαμάτα με την Μεσσήνη τη Λάμπαινα, το Μαυρομμάτι την Αρχαία Ιθώμη και την Μονή Βουλκάνου!
6. Επίσης, στο ανακαινισμένο γήπεδο βαλύρας θα φιλοξενούνται και οι εκδηλώσεις των Ιθωμαίων που οραματίστηκε την αναβίωσή τους, πριν τρεις δεκαετίες ο παλαίμαχος άσος του Αστέρα και νυν διευθυντής των ηλεκτρονικών εφημερίδων Βαλύρας και Ιθώμη NEWS ιστοριοδίφης-οικονομολόγος του ΟΤΕ Γιάννης Ε. Λινάρδος.
7. Τοποθέτηση προβολέων με κατάλληλο ηλεκτροφωτισμό για την διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων, ώστε οι προπονήσεις του Αστέρα να γίνονται βράδυ, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές του είναι εργαζόμενοι αλλά και αγροτιστές.

MVP ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ…
Τέλος, για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στον τελευταίο φετινό αγώνα της περιόδου με τον ΠΑΟ Καλό Νερού 1-2 ο κ. Σκουρλέτης χρησιμοποίησε τους: Αναστασόπουλο, Γεωργακόπουλο (55΄Στούνος), Αριστομενόπουλο (46΄λ.τ. Κλειώτη), Φρόνιμο, Ραπτέα, Καρτερολιώτη, Γιαννόπουλο, Στρατή και Γιάννη
Καρύδη (σ.σ. ο MVP του αγώνα αλλά και ολόκληρης της αγωνιστικής περιόδου) , χωρίς βέβαια να υστερήσουν και οι συμπαίκτες του οι οποίοι ήταν μαχητικοί και αγωνίσθηκαν ΟΛΟΙ τους αφιλοκερδώς, ενώ αρκετοί κληρονόμησαν και τραυματισμούς όπως ο Πατρίκ καίσαρης που έμειναν εκτός αγωνιστικής δράσης για μήνες.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΓΚΡΗ!
Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο στον αθλητή του συλλόγου μας Δημήτρη Σιάγκρη, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα όλη τη χρονιά και τις υπηρεσίες του ως φυσιοθεραπευτής (σ.σ. εργάζεται στο κέντρο Αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ στην Καλαμάτα), κούραρε τους συμπαίκτες του και πετούσαν.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά το Τζόνι Καρύδη, στην αναμέτρηση με τον Άρη Καλαμάτας, ο οποίος σφάδαζε κυριολεκτικά από τους πόνους στην ποδοκνημική, καθώς είχε δεχθεί κάποια δυνατά κτυπήματα από τους καλαματιανούς ΄΄ξυλοκόπους΄΄ τον κούραρε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με μασάζ και στην επανάληψη ο Γιάνναρος, ήταν συγκλονιστικός, πέτυχε και το νικητήριο γκολ, ώστε ο Αστέρας να αποδράσει με το τρίποντο στις αποσκευές του.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλη την αθλητική μας οικογένεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: