Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη για την «τσιγγάνικη» παραβατικότητα

Με διαπιστώσεις για αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας εκ μέρους των τσιγγάνων σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και με εκκλήσεις για ψυχραιμία και ήπιους τόνους απ’όλες τις πλευρές, πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο, ευρεία σύσκεψη με αφορμή τα τελευταία έκνομα φαινόμενα, που έχουν δημιουργήσει τεταμένη κατάσταση, ιδιαίτερα στην πόλη της Μεσσήνης. 
Αυτό που τονίστηκε πάντως στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της αστυνομίας, της αυτοδιοίκησης, του ΣΔΟΕ, φορέων αλλά και τσιγγάνων, είναι πως θα πρέπει να δοθεί βάρος στην καταστολή ανάλογων φαινομένων αλλά παράλληλα και μέριμνα για την ομαλή ένταξη των τσιγγάνων στον κοινωνικό ιστό.
Χαρακτηριστικές της έντασης που επικρατεί στη Μεσσήνη πάντως, ήταν οι δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή, ταξίαρχου Βασίλη Γεωργακόπουλου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, ενημέρωσε πως το τελευταίο 3ήμερο, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, επιχειρούν στην Μεσσήνη 3 ειδικές ομάδες αστυνομικών, η παρουσία των οποίων έχει συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη σοβαρών καταστάσεων ενώ συνέστησε παράλληλα ψυχραιμία στους κατοίκους. Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος εξέφρασε τους φόβους του καθώς μερίδα τσιγγάνων συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα προκλητική με τη δράση της. Από τη μεριά της Περιφέρειας, παρέστη τόσο ο αντιπεριφειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, όσο και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, οι οποίο τόνισαν την αντίθεση της Περιφέρειας στην «γκετοποίηση» των τσιγγάνων και την ανάγκη αξιοποίησης ευρωπαικών προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξή τους.
Συντάκτης: Βαγγέλης Ποτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: