Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ







Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11, 12, 13 και 14 Απριλίου 2013 στη Φιλοσοφική Σχολή  του Πανεπιστημίου  Αθηνών, στα Ιλίσια το
3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
και με θέμα:
“Διλήμματα και Προοπτικές στην Ειδική Εκπαίδευση”
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ο Στασινός Μπόβης μιλάει στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών



Η συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής εγγίζοντας τον αριθμό των 2.500 συνέδρων.

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου κάλυπταν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις εξελίξεις στον επιστημονικό αλλά και εκπαιδευτικό τομέα για τα ΑΜΕΑ.
Η Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη παρουσιάζει την εισήγησή της
Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον για την Ειδική Αγωγή σε όλα τα συνέδρια – σεμινάρια και ημερίδες είναι έντονο το τελευταίο διάστημα και η συμμετοχή των νέων επιστημόνων και φοιτητών είναι αξιοσημείωτη.





Στο παραπάνω συνέδριο, ύστερα από πρόταση των διοργανωτών του συμμετείχαν από τη Μεσσηνία ως εισηγητές
η Ουρανία Μαυρίκη – Μπόβη με θέμα:  « Η κώφωση στην οικογένεια .  Μια μητέρα αφηγείται τις εμπειρίες της»
Ο Στασινός Μπόβης στο βήμα...
και ο  Στασινός Μπόβης με θέμα:  « Η  Προσωπική μου πορεία μέσα στο χρόνο »


Οι εισηγήσεις αυτές είχαν σαν στόχο το μοίρασμα των εμπειριών με τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού αλλά και την κοινωνία στα ζητήματα που έχουν σχέση με την κώφωση, τη βαρηκοΐα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.


Με το τέλος των εισηγήσεων
Συμπερασματικά προκύπτει ότι η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη εκπαίδευση είναι τα μυστικά για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της αισθητηριακής έλλειψης, αλλά και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας σε θέματα ΑΜΕΑ παίζει καθοριστικό ρόλο.




Στη Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μια έντονη κινητικότητα στα θέματα αυτά και βασικό ρόλο έχουν παίξει το ΤΕΙ Καλαμάτας με το τμήμα Λογοθεραπείας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την Ειδική Αγωγή, τα ειδικά σχολεία, οι σύλλογοι Γονέων, Νέων και ΑΜΕΑ, η Π.Α.Λ.Ο., οι ειδικοί επιστήμονες που δραστηριοποιούνται  στην Καλαμάτα κ.τ.λ. Αυτά αντανακλώνται στην τοπική κοινωνία θετικά και με προοπτική.

Στασινός Μπόβης
Σύμβουλος Ο.Τ.Α. - ΑΜΕΑ

2 σχόλια:

Valira59 είπε...

Συχαρητήρια Στασινέ μας.Κάνεις όλους τους Βαλυραίους να νοιώθουμε υπερήφανοι.Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωή σου και κάθε καλό. Αποτελείς φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.Να είσαι πάντα καλά. Με πολύ αγάπη, Γιάννης Λινάρδος

Valira59 είπε...

Συχαρητήρια Στασινέ μας.Κάνεις όλους τους Βαλυραίους να νοιώθουμε υπερήφανοι.Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωή σου και κάθε καλό. Αποτελείς φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.Να είσαι πάντα καλά. Με πολύ αγάπη, Γιάννης Λινάρδος