Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Μεσσήνη η Ιερή και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας!!!

Μεσσηνίας Χρυσόστομος για την αλλαγή φύλου: «Αλλοίωση της ανθρώπινης υπόστασης» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, υποδέχτηκε η Μεσσήνη την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διάσωσης της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό. Διαβάστε περισσότερα »

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, η υποδοχή της Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης με επικεφαλής τον  και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον ιερό μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει στις δοκιμασίες που περνάμε. Στο Εικόνισμα της εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας εμπιστοσύνη στο Ιερό Πρόσωπό της».

Συνάμα σχολίασε αρνητικά την πρόθεση της κυβέρνησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την επιλογή , σε όποιον την επιθυμεί. «Πρόκειται για αλλοίωση της ανθρώπινης υπόστασης με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, ο τ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: