Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Στην Αρχαία ΙΘώμη ο Αρχιεπίσκοπος

Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 17:14

Bαλύρα: Ανταπόκριση Χρ. ΠΑΠ

Στην Αρχαία ΙΘώμη ο Αρχιεπίσκοπος

Τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης  με τον αντιδήμαρχο και τέως δήμαρχο Ιθώμης Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο (ΦΩΤΟ), ενώ τον συνόδεψε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος.

Ο καθηγητής αρχαιολογίας και υπέυθυνος των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη Πέτρος Θεμελης,  ανέλαβε την ξενάγηση του κ. κ. Ιερώνυμου στον χώρο της Αρχαίας Ιθώμης με το γνωστό αυτοκινητάκι του!
messini1
O αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, στον αρχαιολογικό χώρο της Ιθώμης, το 1957, ως πανεπιστημιακός βοηθός στις ανασκαφές υπό τον Αναστάσιο Ορλάνδο, έβγαλε τον πρώτο του μισθό.
Αύριο, Παρασκευή 20/10, στην Πύλο, θα προστεί στις θρησκευτικές τελετές για την επέτειο των 190 χρόνων από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ενώ το μεσημέρι θα του επιδοθεί το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, στο Δημαρχείο…
Ειδικότερα, την Πέμπτη, μετά την ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη, ο αρχιεπίσκοπος, περίπου στη μία μετά το μεσημέρι, επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο νέο Δημαρχείο, ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος το 2008 αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης της Μεσσηνιακής   πρωτεύουσας. 
Στις έξι το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια».
Η αναγόρευσή του ως επιτίμου διδάκτορα στην πανεπιστημιακή σχολή Καλαμάτας θα γίνει στις 7:30 το βράδυ.
Την Παρασκευή στις 10:15 το πρωί θα προστεί στη Δοξολογία, στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο, για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Ακολούθως θα τελέσει στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων την επιμνημόσυνη δέηση και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η εκδήλωση επίδοσης του Χρυσού Μεταλλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Στις οχτώ το βράδυ της Παρασκευής θα παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στο παλιό λιμάνι της Πύλου.
messini2




S

Δεν υπάρχουν σχόλια: