Φτιάχνοντας
τυρί...
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΚ 24002
ΤΗΛ.2724071016
Αφού έχουμε πρόβειο ή γιδίσιο από υγιή ζώα, προχωρούμε στο πήξιμο του
τυριού με απλές διαδικασίες. Το πρόβειο γάλα επειδή έχει περισσότερα
λιπαρά ,θα δώσει περισσότερο τυρί, γίνεται πιο μαλακό ενώ τoγιδίσιο
γάλα δίνει λιγότερο τυρί και γίνεται πιο σκληρό. Η σωστή αναλογία για
την παραδοσιακή ελληνική φέτα είναι περίπου 70% πρόβειο με 30% γιδίσιο
γάλα. Διαβάστε περισσότερα »
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου