Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Της Αγιά Τριάδας στη Βαλύρα, γλεντάμε ...αντιμνημονιακά!

Εορτή του Αγίου Πνεύματος σήμερα και το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας στη Βαλύρα έχει την τιμητική του.Εχθές το απόγευμα τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και σήμερα το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών.
Στην πλατεία από εχθές το βράδυ άρχισαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Θάμυρι με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του συλλόγου και στην συνέχεια ακολούθησε μια καταπληκτική μουσική βραδιά που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Πάρα πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, όπου στην πλατεία και στους γύρω χώρους δεν έπεφτε καρφίτσα.
Χιλιάδες  λαού από τη Βαλύρα και τη γύρω περιοχή γλέντησαν με τη ψυχή τους και απόλαυσαν την παραδοσιακή γουρνοπούλα με την παγωμένη μπύρα. 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους νεολαίους του Θάμυρι που κρατάνε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς την συλλογικότητα και προσφέρουν αφιλοκερδώς κοινωνικό έργο.

Σήμερα στις 06:00 το απόγευμα θα γίνουν οι καθιερωμένοι αθλητικοί αγώνες τους οποίους διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης και αμέσως μετά το λόγο έχει το χορευτικό του Θάμυρι.Στην συνέχεια, στα πλαίσια του πολιτιστικού διήμερου, θα αρχίσει η μουσικοχορευτική βραδιά που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Στη Βαλύρα γλεντάμε αντιμνημονιακά.Δεν μας πιάνουν τα ''δαιμόνια'' των μνημονίων.Έξω φτώχεια και καλή καρδιά.Έλα κ.Μέρκελ με το σκυλολόι σου να δεις τι εστί Έλληνας και δη Βαλυραίος!!!
Ακμαίο ήταν,είναι και θα είναι το ηθικό μας και δεν θα μας το τσακίσεις ποτέ!!! Μας χρωστάτε πολλά και δεν σας χρωστάμε τίποτα!!! Αντέ στε από κει που ήρθατε.Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!!!

Φώτο ενσταντανέ  


Η πλατεία ήταν γεμάτη!!!

Στην ουρά για τη λαχταριστή γουρνοπούλα!!!



Στη πλατεία:Φαγητό,μπύρα,γλέντι,χορός - Έξω ντέρτια και καημοί!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: