Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Βαλύρα:Οι γύφτοι βγήκαν παγανιά τις ημέρες του πανηγυριού

Μάθανε ότι  πανηγυρίζουμε  και ...πλακώσανε και οι γύφτοι!!! 
Ναι, δυστυχώς για άλλη μια φορά η γνωστή ιστορία με κλεψιές σε σπίτια Βαλυραίων που σχεδόν γίνεται σε καθημερινή βάση,ιδιαίτερα δε σε ημέρες κοινωνικών εκδηλώσεων όπου ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του σε αυτές, τότε το φαινόμενο αυτό της παραβατικής συμπεριφοράς των τσιγγάνων γίνεται πιο έντονο.
Έτσι τις ημέρες του πανηγυριού βρήκαν την ευκαιρία, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στην πλατεία, να μπουν σε σπίτια για πλιάτσικο.Όπου και  να σταθείς θα ακούσεις όλο και κάποιο εξοργισμένο Βαλυραίο να σου εξιστορεί και από μια τουλάχιστον οδυνηρή προσωπική του εμπειρία ή κάποιου γείτονά του ή κάποιου φίλου του.

Η οργή και η αγανάκτηση έχει γίνει πλέον ρατσισμός και ποιος; μπορεί πλέον να κατηγορήσει ποιόν; εξ αιτίας όλων αυτών που συμβαίνουν και έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων μαρτυρική;;;
Οι ομάδες των γύφτων σε μεγάλο ποσοστό ζουν παρασιτικά σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας, κάνοντας ταυτόχρονα   μαύρη τη ζωή του κόσμου. Είδε ποτέ κανείς ποτέ γύφτο να πάει για μεροκάματο; Ακούει κανείς πολύ συχνά αυτή την ερώτηση. Και τι να του απαντήσεις;;; Κάποιοι απ' αυτούς ασχολούνται νόμιμα με το εμπόριο.Οι υπόλοιποι πώς την βγάζουν;;;

Γυφτολαδοπόντικες
Λίγες ημέρες πριν , κάποιοι από τους πλιατσικολόγους γύφτους  ''μυρίστηκαν'' λάδι σε αποθήκη συντοπίτη μας που ο χριστιανός το είχε βάλει σε δοχεία προκειμένου να το πάρει στη Αθήνα για να φάει η φαμίλια του. Δεν πρόλαβε όμως, καθώς του το πήραν νύχτα και μάλιστα συσκευασμένο προς ''πώληση'' ή αμάκα κατά την λαϊκήν διάλεκτον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: