Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Βαλύρα:Μεσσηνιακές ειδήσεις...

Διπλά διόδια σε Αρφαρά και Λεύκτρο

Χωρίς διόδια στ’ Αρφαρά πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία. Ομως τα διόδια αυτά θα λειτουργήσουν μαζί με εκείνα στη Βελιγοστή (στο Λεύκτρο), 1 μήνα αργότερα, προς τα τέλη Ιουλίου που θα παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.
Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το υπουργείο Υποδομών, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Μεσσηνία από την απόφαση του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη να λειτουργήσουν τα διόδια στ’ Αρφαρά (μετωπικά και πλευρικά) με την παράδοση του τμήματος από την Αλλαγή έως τον κόμβο της Θουρίας στο ύψος του "Πράκτικερ".

Συλλήψεις 517 ατόμων στην Πελοπόννησο για παραβατική συμπεριφορά

pelopo nisosΣυνολικά 517 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην Πελοπόννησο, το μήνα Μάιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης. 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τον Μάιο εξιχνιάστηκαν – μεταξύ άλλων - μια υπόθεση ανθρωποκτονίας, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, 11 ληστείες, 122 κλοπές και διαρρήξεις, 14 υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, 17 υποθέσεις παράνομης οπλοκατοχής, 5 υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και 18 απάτες. Το μήνα Μάιο, στους δρόμους της Πελοποννήσου έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, 11 άτομα.
Αρθρογράφος: Γιώργος Ξιάρχος / Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

Καλαμάτα: Απολογήθηκε για το βιασμό

dik. megΕλεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Καλαμάτας, ο 40χρονος που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος 31χρονης. 
Την καταγγελία είχε κάνει στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης η ίδια η 31χρονη. Κατά την απολογία του ο 40χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες

Αρθρογράφος: Γιώργος Ξιάρχος / Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

Καταδικάστηκε πρώην αστυνομικίνα για εκβιασμό

astynomia ertΣε φυλάκιση ενός χρόνου με αναστολή καταδικάστηκε γυναίκα πρώην αρχιφύλακας, που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, κατηγορούμενη για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος συναδέλφου της. 
Η πρώην αστυνομικός είχε συλληφθεί πριν έναν περίπου χρόνο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, την ώρα που έπαιρνε από συνάδελφό της 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με την υπόσχεση να μεσολαβήσει σε συγγενείς της για να αποσύρουν μήνυση που εκκρεμούσε σε βάρος του.
Αρθρογράφος: Γιώργος Ξιάρχος / Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

Καλαμάτα: Μήνυση κατά Λοβέρδου

loverdos aΜήνυση κατά του τέως υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και κατά του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, κατέθεσε ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ιδρύματος Γιώργος Κεχαγιάς. 
Ο γιατρός κατηγορεί τον τέως υπουργό για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του, γιατί - όπως αναφέρει στη μήνυση – ο κ. Λοβέρδος, μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο τον περασμένο Απρίλιο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Κεχαγιάς παραπέμπεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης, για προκλητή προμήθεια ειδών χειρουργείου, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημία σε βάρος του ιδρύματος. Σημειώνει επίσης ότι το όλο θέμα έχει σχέση με παλιά υπόθεση, η οποία έχει μπει στο αρχείο με απόφαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Αρθρογράφος: Γιώργος Ξιάρχος / Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος/ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: