Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Επιτέλους:Βαριές καμπάνες από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε δύο τσιγγάνους για αμέτρητες ληστείες και κλοπές!!!

Βαριές "καμπάνες" για δυο αδέλφια στη Μεσσηνία
Με την ίδια ποινή που τους είχε επιβληθεί και πρωτόδικα, 13,5 χρόνια κάθειρξη ο ένας και 11,5 χρόνια κάθειρξη ο άλλος, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο αδέλφια τσιγγάνοι, για συνολικά 11 κλοπές και απόπειρες μέσα σε δύο μερόνυχτα.
Οι κατηγορούμενοι, ένας 36χρονος και ένας 33χρονος, αναστάτωσαν Μεσσηνία και Αργολίδα μέχρι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τους συλλάβουν, μετά από περιπετειώδη καταδίωξη από την Κορώνη μέχρι τον Ριζόμυλο.
 
Οι δύο καταδικασθέντες και δύο ανήλικοι που είχαν μαζί τους, συνελήφθησαν ξημερώματα στις 4 Ιουλίου 2014, μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε στην Κορώνη, και κατέληξε στην ανατροπή του κλεμμένου αυτοκινήτου που οδηγούσαν στο Ριζόμυλο και σε κυνηγητό με τα πόδια από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Ολα ξεκίνησαν την προηγούμενη νύχτα, που τα αδέλφια και οι ανήλικοι έκλεψαν ένα αυτοκίνητο από τη Μεσσήνη και η χάρη τους έφτασε μέχρι τους Μύλους Αργολίδας. Εκεί το εγκατέλειψαν και έκλεψαν ένα άλλο αυτοκίνητο, με το οποίο γύρισαν στη Μεσσηνία και αφού έκαναν μια στάση στη Μπιρμπίτα, έφυγαν για τη Φοινικούντα, απ' όπου προσπάθησαν να κλέψουν ένα αγροτικό, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Μετά από 5 διαρρήξεις καταστημάτων, τα ξημερώματα της Παρασκευής έκλεψαν ένα άλλο αγροτικό από την Κορώνη, το οποίο παράτησαν στη συνέχεια στο Ακριτοχώρι Πυλίας. Εν τω μεταξύ ομάδα της ΟΠΚΕ που περιπολούσε στην περιοχή της Πυλίας, ειδοποιήθηκε να ψάξει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς η παρέα των τσιγγάνων είχε τραβήξει την προσοχή και κάποιος πήρε την Αστυνομία. Ετσι, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βρέθηκαν να καταδιώκουν στο δρόμο για Χαρακοπιό το αυτοκίνητο με τους τσιγγάνους και αυτοί στην προσπάθεια να τους ξεφύγουν, βρήκαν την ευκαιρία και παράτησαν το κλεμμένο αγροτικό στο Ακριτοχώρι. Δεν έμειναν όμως χωρίς μεταφορικό μέσο, καθώς εκεί κοντά είχαν αφήσει το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από τους Μύλους Αργολίδας.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν πάντως να τους βρουν και στην περιοχή του Ριζόμυλου το αυτοκίνητο των τσιγγάνων βγήκε από το δρόμο και αυτοί άρχισαν να τρέχουν με τα πόδια για να ξεφύγουν. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατάφεραν και συνέλαβαν τους 3 οι οποίοι φορούσαν ακόμα στα χέρια κάλτσες, για να μην αφήσουν αποτυπώματα στα καταστήματα που είχαν κλέψει μέσα στη νύχτα. Επίσης βρέθηκε στο αυτοκίνητο ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχαν κλέψει από φαρμακείο στο Χανδρινού, μαζί και 300 ευρώ από το ταμείο. Ακόμη οι κατηγορούμενοι έκλεψαν ένα καφενείο στους Κάτω Αμπελόκηπους Πυλίας, ένα συνεργείο αυτοκινήτων στο Χαρακοπιό και ένα παντοπωλείο στην Καλλιθέα Πυλίας, ενώ διέρρηξαν ένα ακόμα καφενείο στη Μηλίτσα, χωρίς να πάρουν τίποτα. Μέσα από τα καταστήματα έπαιρναν ό,τι χρήματα έβρισκαν στο ταμείο, αλλού 200 ευρώ και αλλού 50 ευρώ. Επίσης, προσπάθησαν να κλέψουν ένα ακόμα αυτοκίνητο στην Κορώνη, ενώ έκλεψαν και ένα αγροτικό στη Φοινικούντα.  

Τα δύο αδέλφια έχουν καταδικαστεί ξανά για κλοπές και μάλιστα ο 36χρονος είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες πριν, ο αστυνομικός δε -ο οποίος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, είπε πως όχι μόνο έδειξαν επαγγελματισμό αλλά και έλλειψη σεβασμού στην περιουσία των ανθρώπων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως το αυτοκίνητο στην Κορώνη, το άνοιξαν σαν κονσέρβα με μια πινακίδα και μέσα το ξήλωσαν για να βρουν τα καλώδια και να πάρει μπροστά. 

ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ 

Στο άκουσμα της καταδίκης των δύο αδελφών ακολούθησε πανδαιμόνιο μέσα στο δικαστήριο. Οι γονείς τους σηκώθηκαν πάνω και ο πατέρας ζήτησε το λόγο από την έδρα, τι προηγούμενα έχει μαζί τους και κλείνει στη φυλακή τα παιδιά του. Η μάνα, με μια πιο... θεατράλε αντίδραση, τράβαγε τα μαλλιά της, έβριζε και καταριότανε. Η πρόεδρος άκουσε μέχρι απειλές για τη ζωή της και κατάρες για τα παιδιά της, πέρα από τα... γαλλικά της τσιγγάνας, κι αντέδρασε ζητώντας από τους αστυνομικούς να τους συλλάβουν και να τους πάνε αυτόφωρο. Οι θεατρινισμοί συνεχίστηκαν και έξω από την αίθουσα του Εφετείου. Με το που οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα, η μάνα των κατηγορούμενων λιποθύμησε και στην προσπάθειά του ένας από τους αστυνομικούς να την σηκώσει για να τις περάσει χειροπέδες, τον χτύπησε από πίσω ο άλλος τους γιος. Πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να αντιδράσουν, ο γιος το έβαλε στα πόδια αλλά εκείνη την ώρα έμπαιναν στα δικαστήρια οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τον προσήγαγαν και αυτόν στο Τμήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: