Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΙΘΩΜΗ: Η εορτή της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας!

Φωτορεπορτάζ:Χρήστος Π.Αλέζαγας
Mε θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα, ο πιστός της Μεσσηνίας λαός και της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, εόρτασε και φέτος το πρωί της Τρίτης 15/08/2017 την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το «δεύτερο Πάσχα του καλοκαιριού», με επίκεντρο την Ιερά και Ιστορική Μονή Βουλκάνου στην Αρχαία Ιθώμη του Δήμου Μεσσήνης! Με την ευκαιρία αυτή, κατά το καθιερωμένο Μοναστηριακό της Μονής, ανήμερα στις 15 Αυγούστου στις 8.20π.μ. έγινε η υποδοχή της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης υπό του κ.κ. Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Μεσσηνίας κ.κ.  Χρυσόστομου Σαββάτου και στην 9π.μ. ακολούθησε η τέλεσις θείας και Ιεράς Λειτουργίας.


ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Στη Μονή Βουλκάνου παραβρέθηκαν χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας, αλλά και της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, η αντιπεριφερειάρχης  Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Μεσσήνης  Γιώργου Τσώνη, νυν αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης από τη περιοχή της Ιθώμης Τάσος Ηλιόπουλος, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Βασίλη Τσιγαρίδη, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά/ Οιχαλίας  και υπεύθυνος των μέτρων τάξης της Τροχαίας Νικόλαος Αντωνόπουλος, ο διευθυντής της ΔΕΗ Καλαμάτας Γιώργος Παναγόπουλος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας  Γεωργία Δημητρακοπούλου, Αριστοδημείου Δημήτρης Φιλιόπουλος, Λαμπαίνης, Αρσινόης, Μαυρομματίου Ιθώμης κ.α.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ιερά Μονή Βουλκάνου για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 15ης Αυγούστου 2017.
Για τη διευκόλυνση των προσκυνητών, που θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, της 15ης Αυγούστου 2017, εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία ότι, από την 18:00 ώρα της Δευτέρας (14.8.2017), έως και την 12:00 ώρα της Τρίτης (15.8.2017), θα επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων προς την Ιερά Μονή, μόνο από:
Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Λάμπαινα – Κακοπέτρι – Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Μελιγαλά – Νεοχώρι – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Η κάθοδος των οχημάτων από την Ιερά Μονή , θα πραγματοποιείται μόνο προς τη Γέφυρα Βαλύρας.

ΣΗΜ: Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορταζ με το φακό του Χρ. ΠΑΠ και του sportstonoto.gr


































Δεν υπάρχουν σχόλια: