Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ζευγάρι έκλεψε 81 σακιά με ελιές από λιοτρίβια !!!

Μεσσηνία: Ζευγάρι έκλεψε 81 σακιά με ελιές από λιοτρίβια 
Σακιά με ελιές από λιοτρίβια στην Πελεκανάδα και τη Δροσιά του Δήμου Μεσσήνης και τα Περιβολάκια του Δήμου Καλαμάτας κατηγορείται ότι έκλεβε την τελευταία εβδομάδα ένα ζευγάρι Ελλήνων.
Φόρτωναν 10 - 12 τσουβάλια τη φορά σε μια κλούβα που οδηγούσε ο 36χρονος άνδρας και μετά η 56χρονη γυναίκα πήγαινε και τα έβγαζε λάδι σε ελαιοτριβείο στα Λέικα. Το ζευγάρι συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας περίμεναν να βγουν από το σπίτι τους στην Καλαμάτα και τους έπιασαν. Μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί βρήκαν 12 σακιά με ελιές που είχαν κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από ελαιοτριβείο στην Πελεκανάδα και ένα ακόμα στη Δροσιά.
 
Οπως προέκυψε μετά την προσαγωγή των δύο στο τμήμα, είχαν κάνει το ίδιο συνολικά 5 φορές και από τις 4 έως και τα ξημερώματα της Κυριακής 10 του μήνα έκλεψαν 81 τσουβάλια με ελιές και είχαν βγάλει στο λιοτρίβι στα Λέικα 307 κιλά ελαιόλαδο. Οι δυο τους πήγαιναν νύχτα στα λιοτρίβια όταν είχαν κλείσει, έριχναν τα τσουβάλια στην κλούβα και... έφευγαν. Τα λίγα τσουβάλια που σήκωναν από τις στοίβες, δεν είχαν μάλιστα πονηρέψει τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων και έτσι οι υπόλοιπες κλοπές προέκυψαν στη διάρκεια της προανάκρισης. Εκτός λοιπόν από τα 12 σακιά στο αυτοκίνητο από τα δύο προαναφερόμενα λιοτρίβια την προηγούμενη νύχτα της σύλληψης -οπότε και έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία- το ζευγάρι κατηγορείται ότι έκανε το ίδιο άλλες τρεις φορές και συγκεκριμένα: στις 4 προς 5 Δεκεμβρίου “σήκωσαν” 56 σακιά με ελαιόκαρπο από ελαιοτριβείο στα Περιβολάκια, αξίας 2.000 ευρώ. Επίσης, τη νύχτα 8 προς 9 Δεκεμβρίου πήραν 14 σακιά με ελαιόκαρπο από λιοτρίβι στην Πελεκανάδα, αξίας 400 ευρώ και τη νύχτα 8 προς 9 του μήνα από το ελαιοτριβείο συνεταιρισμού στη Δροσιά έκλεψαν 9 σακιά με ελαιόκαρπο, αξίας 400 ευρώ. Οι αστυνομικοί βρήκαν μάλιστα και ποσότητα ελαιολάδου, συνολικού βάρους 307 κιλών, σε ελαιοτριβείο στα Λέικα Καλαμάτας. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η γυναίκα πήγαινε εκεί τα κλεμμένα σακιά και έβγαζε το λάδι. Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για αγροτική κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες κλοπές. 
Γράφτηκε από την  

Δεν υπάρχουν σχόλια: