Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1951-2023: Γήπεδο Μπάσκετ, Βόλεϊ , Τέννις, Προβολείς και Σκεπαστή Κερκίδα στο Γήπεδο "Μαρακανά Κάμπου" Βαλύρας

 


                                                Αθλητικοί  Αγώνες "Βαλύρεια"

Ρεπορτάζ: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου, Αθλητικογράφος

Έχουμε επισημάνει  πολλές φορές, από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.sportstonoto.gr, αλλά και παλιότερα στην ΕΡΤ/ ΕΡΑ Καλαμάτας 107,2 Fm και στην ημερησία καλαματιανή εφημερίδα «Σημαία» που εργαζόμουν, ότι θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση των αθλητικών αγώνων της Βαλύρας, που διεξάγονται ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος για δεκάδες συναπτά χρόνια, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους… στην 7η επαρχιακό οδό Μελιγαλά-Μεσσήνης!

Οι αγώνες, στο μέλλον επιβάλλεται να μη διεξάγονται στην άσφαλτο, οι φίλαθλοι-θεατές να μη ξεροσταλιάζουν όρθιοι… στα πεζοδρόμια, και ο τερματισμός των δρομέων να γίνεται στο Δημοτικό γήπεδο «Μαρακανά Κάμπου» Βαλύρας, όπου είναι και η έδρα του τοπικού Αστέρα.

Ήδη το Δημοτικό μας γήπεδο έχει αρχίσει και αλλάζει όψη, μετά την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα και της κερκίδας, ενώ απομένει να κατασκευασθεί, στη νότια πλευρά του γηπέδου, μια σκεπαστή κερκίδα, ώστε να εξυπηρετεί τουλάχιστον 500 καθήμενους φιλάθλους. Επίσης, χρειάζεται να τοποθετηθούν προβολείς για την διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων, και να γίνει μία αναβάθμιση στον περιβάλλοντα χώρο και στις μπασκέτες του Αθλητικού Κέντρου Βαλύρας.

Παράλληλα, οι δημοτικοί δρόμοι που οδηγούν στο γήπεδο του Αστέρα Βαλύρας, πολλοί από τους οποίους παραμένουν ακόμη χωμάτινοι, θα πρέπει να ασφαλτοστρωθούν όπως υποσχέθηκε πρόσφατα στην φιέστα του Αστέρα F.C. Βαλύρας, με την ευκαiρία της ανόδου του στην Α1 Μεσσηνίας ο φίλαθλος Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, ο νέος Αντιπεριεφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, καθώς και ο Ιθωμίτης Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος.

Παράλληλα χρειάζεται να μπει και μια τάξη στην περιοχή που διαμένουν οι «Ρομά» με τις οικογένειές τους, οι οποίοι με την εγκατάλειψη από το Κράτος αποτελούν τη χειρότερη δυσφήμηση για όλους που τους επισκέπτονται…

      

                           Με όραμα στο γήπεδο Μαρακανά Κάμπου Βαλύρας!

Συμβολή στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Βαλύρας:

α. Οι Βαλυραίοι της Διασποράς

Στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Βαλύρας, μπορεί να συμβάλουν αρχικά οι συμπατριώτες μας μετανάστες της διασποράς όπως μου διεμήνυσε τηλεφωνικώς απ¨ τις ΗΠΑ ο κ. Γιώργος Παρ. Φειδάς και ο αδελφός του κ. Αντρόνικος, επίσης όλοι οι Βαλυραίοι που διαμένουν σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη και Αφρική.

β.Ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς της χώρας

Η ΓΓΑ, ο ΟΠΑΠ, το Υπουργείο Πολιτισμού με την γενική γραμματέα του κ. Λίνα Μενδώνη, οι Μεσσήνιοι βουλευτές οι οποίοι τιμούν πάντα με την παρουσία τους τους αθλητικούς αγώνες “Βαλύρεια” ανήμερα της εορτής της μνήμης του Αγίου Πνεύματος, η Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

γ. Σημαντικοί   Βαλυραίοι Ενεργοί Πολίτες

Ο τέως Περιφερειακός Σύμβουλος, Βαλυραίος καθηγητής μαθηματικών, κ. Θόδωρος Χαρ. Σταυριανόπουλος , ο οραματιστής των Αρχαίων Ιθωμαίων και από τα ιδρυτικά μέλη του Θάμυρι, κ. Γιάννης Ελ. Λινάρδος, ο ιστοριοδίφης και καθηγητής Βιολογίας, κ. Γιάννης Δημ. Λύρας, ο Μεσσήνιος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, κ.Γιώργος Ψύχαλος, ο καθηγητής μαθηματικών κ. Αθανάσιος Στ. Μπόβης - έχει βοηθήσει τα μέγιστα για τρεις δεκαετίες και πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα της Ιθώμης - η νυν πρόεδρος του Θάμυρι κα Αγγελική Φωτεινού-Μπουρίκα αλλά και αρκετοί προκάτοχοι, οι κ.κ. Μάριος Κοντοδήμος, Νόντας Μπουλούμπασης, Νίκος Μπάκας, Ρόζυ Καρύδη, Λίτσα Φωτεινού, Γιάννης Λιοντήρης, Παναγιώτης Σταυριανόπουλος, Θεόδωρος Λάγιος, οι Ιθωμίτες γεωπόνοι Ηλίας Αρ.Μακρής, Νίκος (Τάκη) Καρύδης κ.α.

δ. Διοικητικοί Παράγοντες που έχουν υπηρετήσει από διάφορα πόστα

Θα πρέπει να υπάρξει   συστράτευση όλων εκείνων που  θέλουν να βοηθήσουν από την πλευρά τους στην ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου Βαλύρας, ώστε να πάρει «σάρκα και οστά», (σ.σ. μια σειρά διοικητικοί παράγοντες που έχουν υπηρετήσει από διάφορα πόστα όπως οι κ.κ. Κωστάρας Γεωργακόπουλος, Κώστας Πανούσης, Τάκης Ι.Καρύδης, Γιώργος Παναγόπουλος, Δημήτρης Αχ. Μπατάλιας, Τάκης Γ. Χατζής, παλιοί σύμβουλοι και βετεράνοι παίκτες των «κιτρινόμαυρων της Ιθώμης, ο κ. Άρης Διαμαντόπουλος (σ.σ. τέως κοινοτάρχης Βαλύρας και δήμαρχος Ιθώμης) , οι κ.κ. Δημήτρης Μπαρακάρης, Κώστας Χριστόπουλος, Ηλίας Φωτόπουλος, Θανάσης Χρ. Βασιλόπουλος, Θωμάς Στρατής, Γιώργος Νικ. Φωτεινός, Ηλίας, Σάκης, Τάκης και Βασίλης Ιωάννου, ο μεταλλειολόγος Βασίλης Ηλιόπουλος, Ηλίας Θεοδωρακόπουλος, Τάκης Χρ. Βασιλόπουλος, Βασίλης Φ. Μπακόπουλος, Χρήστος Στρ. Μπούτος, Μήτσος Φωτ. Οικονόμου, Στηβ Λινάρδος, Θωμάς και Γιώργος Μπουρολιάς, Κώστας Λινάρδος, Γιώργος Μιχ. Γκομέσης, Τάκης Φ. Οικονόμου, Γιάννης Κλειώτης, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Αν. Μακρής, Δημήτρης Α. Λύρας, Νίκος Μαρινόπουλος, και οι φίλοι των κιτρινόμαυρων της Αθήνας οι οποίοι μπορεί να βοηθήσουν και διοικητικά στο μέλλον ,όπως οι κ.κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος και Θανάσης Βασ. Φειδάς...

ε. Κάθε Βαλυραίος που έχει τη δυνατότητα και διάθεση να προσφέρει στη γενέτειρά του

Όσοι μάς παρακολουθούν διαδικτυακά να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση του Αστέρα F.C Βαλύρας και στο email xris. papag@gmail.com

Η κοινή συστράτευση όλων των θετικών δυνάμεων μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα της αναβάθμισης των Αθλητικών εγκαταστάσεων στη Βαλύρα μας στο άμεσο μέλλον.

Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: