Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Τα Αστέρια της Ποδηλασίας στα Βαλύρεια Αθλήματα 2024!

 

                                                           Φωτό: κ. Κώστας Καρύδης

Η ποδηλασία είναι ένα ευγενές άθλημα το οποίο ελκύει μικρούς και μεγάλους στη Βαλύρα, και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι μεγάλοι ζηλεύουν κατά βάθος τη νιότη και δεξιοτεχνία των μικρών, ώστε επιδίδονται με ζήλο στην ποδηλασία. Η κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη κατά το παρελθόν έχει οργανώσει ποδηλασίες για τους ενήλικες με μεγάλη επιτυχία, ανάμεσα στους ένθερμους οπαδούς είναι ο κ. Βασίλης Χαλικούρας, ο κ. Στασινός Αθαν. Μπόβης, η κα Χρυσούλα Ραγκούση και αρκετοί άλλοι. Επίσης, η ποδηλασία είναι μέρος σειράς αθλημάτων που περιλαμβάνουν τα Βαλύρεια αθλήματα, θεσμός που έχει καθιερωθεί  σχεδόν δύο αιώνες  στο χωριό μας, και λαμβάνει χώρο στην εορτή της μνήμης του Αγίου Πνεύματος, που  πανηγυρίζει η γραφική Αγία Τριάδα της Βαλύρας μας.

Φέτος, στις 24 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν τα Βαλύρεια, δρόμοι 1500μ., 400μ., 100μ., σακοδρομίες και ποδηλασία παίδων-εφήβων   καθώς και ο δρόμος φιλίας των 14 χιλ. χλμ. από την Αρκαδική Πύλη έως την πλατεία της Βαλύρας. Στην ποδηλασία των  παιδιών     αναδείχθηκαν τρεις λαμπροί νικητές , με πρώτο τον   εντεκάχρονο Παναγιώτη Καρύδη,  γιο του Βαλυραίου κ. Κώστα Καρύδη, που αν και ζει και πηγαίνει σχολείο στην Καλαμάτα, δεν παραλείπει να δηλώνει αισθητά την παρουσία του, μαζί με την οικογένειά του, στον τριήμερο εορτασμό της Αγίας Τριάδος στη Βαλύρα. Η δεξιοτεχνία, τα αποτελέσματα της συνεχούς άθλησης και    η  αξιοθαύμαστη ισορροπία συνδυαστικά με την αυτοπεποίθηση, στο πλαίσιο   τού «ευ αγωνίζεσθαι», απέσπασε τα χειροκροτήματα του ενθουσιώδους πλήθους.



Συγχαρητήρια στους Συλλόγους της Βαλύρας, στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Θάμυρις» στον ΑΠΣ Αστέρα Βαλύρας, στην Τοπική Κοινότητα Βαλύρας και   στον Δήμο Μεσσήνης, για την επιτυχή έκβαση του εορταστικού τριήμερου της Αγίας Τριάδος στην όμορφη Βαλύρα μας.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Κώστα Καρύδη για την επικοινωνία και αποστολή φωτογραφιών.

Μπορείτε, όσοι θέλετε, να στείλετε τις φωτογραφίες σας και σχετικές πληροφορίες στο effiekond στο FB . Σας ευχαριστώ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: