Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Βαλύρα:Ζημιές προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες!

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί για την Βαλύρα και ολόκληρη την Μεσσηνία η ύπαρξη πολλών αγριόχοιρων, που κατεβαίνουν ακόμα και στον κάμπο.
Οι ζημιές που προκαλούν είναι αμέτρητες και δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να προβλέπει αποζημιώσεις. Χαράς ευαγγέλια όμως για τους κυνηγούς που χαίρονται το κυνήγι του αγριόχοιρου και γεμίζουν το τραπέζι τους με έναν σπάνιο και εκλεκτό μεζέ.  
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος έδωσε απάντηση  στην επιστολή που του είχε αποστείλει ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς στις 14-8-2013, σχετικά με τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες στην περιοχή της Μεσσηνίας.Σύμφωνα με την απάντηση αυτή, δεν είναι εφικτή η αποζημίωση των αγροτών, γιατί ένας κίνδυνος για να χαρακτηρισθεί ως ασφαλίσιμος, πρέπει να είναι “πραγματικός”, δηλαδή να είναι απρόβλεπτος, συγκεκριμένος και μετρήσιμος. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια: