Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Τριήμερος Εορτασμός της Αγίας Τριάδος στη Βαλύρα







 Η Βαλύρα σύσσωμη, η Τοπική Κοινότητα με τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Ο Θάμυρις" και ο Αστέρας FC Βαλύρας , σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και τους ευγενείς εθελοντές του γραφικού χωριού μας,  βρίσκονται επί ποδός, όσον αφορά τη διοργάνωση και καλή έκβαση του  πανηγυρικού τριημέρου, 22-24 Ιουνίου, που εορτάζει η Αγία Τριάδα μας. Παράλληλα, το Ψυχοσάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 9:00 π.μ. , θα  τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας σαρανταήμερη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του αγαπητού τέκνου της Βαλύρας, του αείμνηστου Ανδρόνικου Παρ. Φειδά, την οποία συντονίζει ο συμπατριώτης μας  και αθλητικογράφος της Βαλύρας, κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Ο Θάμυρις"  στο FB γράφει:




"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Ο Θάμυρις", στηρίζει και φέτος έμπρακτα το θεσμό τού πανηγυριού τού Αγίου Πνεύματος στη Βαλύρα, αφού με αυτό τον τρόπο τονώνεται άμεσα η τοπική κοινωνία.

Οι Σύλλογοι, ως γνωστό, αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και σίγουρα χρειάζονται   συμπαράσταση  από  βασικούς και σταθερούς υποστηρικτές. Καλούμε τους συμπατριώτες μας και κυρίως  τους επιχειρηματίες, σε ένα αντάμωμα σύσφιξης σχέσεων."

Ευελπιστούμε ότι με καλή θέληση και γενναιοδωρία ψυχής, θα ενισχυθεί το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος " Ο Θάμυρις"  στην  όμορφη γενέτειρά  μας , ώστε να συνεχίσει να ορθοποδεί και σε καιρούς χαλεπούς οικονομικά.



Όσον αφορά την έκβαση των αθλητικών αγώνων, μας ενημερώνει ο ειδήμων, κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου, στη σελίδα του στο FB και στο sportsnoto.gr :

 "Ανήμερα της θρησκευτικής εορτής της Αγίας Τριάδος, θα διεξαχθούν και φέτος οι καθιερωμένοι εδώ και ενάμιση αιώνα αθλητικοί αγώνες, με την επωνυμία “ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2024”, Δρόμοι 1500μ., 400μ., 100μ., σακοδρομίες,   ποδηλασία Παίδων-Εφήβων- Κορασίδων-Νεανίδων καθώς και  ο Ιθωμαίος Δρόμος Φιλίας 14 χ.λ.μ. , με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης και  τερματισμό την πλατεία της Βαλύρας. Τα Βαλύρεια θα πραγματοποιηθούν με τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης, του ακούραστου Νησιώτη γυμναστή κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου, του δραστήριου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου “ Ο Θάμυρις” , του ΑΠΣ Αστέρα Βαλύρας και διαχρονικά της ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας, των Μ.Μ.Ε της Καλαμάτας και των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων μας.
Τέλος σύμφωνα με τους διοργανωτές, τον δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Η. Αθανασόπουλο, τον Ιθωμίτη αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας κ. Δημήτρη Τσιλίκα, στους νικητές/ιες των αθλητικών αγώνων θα δοθούν μετάλλια και  αναμνηστικά διπλώματα.


Επίσης, θερμά συγχαρητήρια από καρδιάς στο καινούργιο Δ.Σ του ΑΣΤΕΡΑ , καλή επιτυχία στα φετινά Βαλύρεια 2024 και στους αθλητικούς αγώνες με αφετηρία στην Αρκαδική Πύλη της Ιθώμης και τερματισμό στην πλατεία της Βαλύρας. Η συμμετοχή δεκάδων Δρομέων, κυρίως του δραστήριου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που οραματίστηκε ο Βαλυραίος καθηγητής κ. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, αναμένεται και φέτος να λαμπρύνει με την ευγενή τους άμιλλα τον αγώνα αυτόν της Ειρήνης."

 Το φιλόξενο χωριό μας χωράει πολλούς, όλοι είστε ευπρόσδεκτοι. H χάρη της Αγίας Τριάδος να στεφανώσει και φέτος όλους μας!

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους στις σελίδες τους στο FB προωθούν τον τριήμερο εορτασμό στη Βαλύρα μας.


Ο Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

18-6-2024

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: