Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ειδήσεις από την Μεσσηνία, την Περιφέρεια και ...Τα Σπορ του Νότου

Διάκριση για τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο!  
ΣΤΟΥΣ 100 ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Μεσσήνιος (σ.σ. Διαβολιτσαίος γιός του αείνηστου μεγιστάνα καπετάν Βασίλη) Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare, βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμια ναυτιλιακής βιομηχανίας, σύμφωνα με την ετήσια έκδοση του οίκου Lloyd΄s. Σύμφωνα με αυτή, ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος ξεχώρισε για τη δυνατότητά του να εξασφαλίζει για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ελέγχει αξιοσημείωτα μακρόχρονες ναυλώσεις, ακόμα και για τα παλαιότερα εξ αυτών, σε μια πολύ δύσκολη αγορά.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Απεργούν φαρμακοποιοί και γιατροί…
Κλειστά είναι και σήμερα τα φαρμακεία της Μεσσηνίας. Οι φαρμακοποιοί, με απόφαση του Συλλόγου τους, συμμετέχουν από χθες στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, διεκδικώντας – μεταξύ άλλων – να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων και να υπάρξει σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής. Λόγω της απεργίας σήμερα θα είναι ανοικτά μόνον τα εφημερεύοντα. Επίσης από χθες τα φαρμακεία ανέστειλαν την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων. Έτσι οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να απευθύνονται στα ταμεία τους για την επιστροφή των χρημάτων τους. Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της σε συνάρτηση και με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας σε κεντρικό επίπεδο. Μέχρι την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι ιδιώτες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών. Μέχρι και την Πέμπτη απεργούν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Λόγω της απεργίας από σήμερα δεν θα λειτουργήσει και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) του ΙΚΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι ασφαλισμένοι, που έχουν ραντεβού στο ΚΕ.Π.Α. θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 27210 63557, 63362, 63310 για να ενημερωθούν.
Στη Μεσσηνία κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ.
Τη Μεσσηνία θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Γρηγόρη Ψαριανό. Όπως έγινε γνωστό το κλιμάκιο την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και την Παρασκευή και το Σάββατο θα επισκεφθεί τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία.
Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος
ΛΗΣΤΕΙΑ: Άκαρπες οι έρευνες…
Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη των τριών κακοποιών που την πρώτη ημέρα του 2012 εισήλθαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ σε πρατήριο καυσίμων στον εθνικό δρόμο Πύργου-Κυπαρισσίας, στο Καλό Νερό, και απειλώντας τον ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν από το ταμείο το ποσό των 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου βενζινοπωλών Μεσσηνίας Γιώργο Καπερώνη, οι επιθέσεις σε πρατήρια υγρών καυσίμων του Νομού παίρνουν την μορφή επιδημίας και οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονται να κλείνουν πολλές φορές νωρίτερα τα διανυκτερεύοντα πρατήρια υπό τον φόβο των ληστειών
Τα Λιμενικά Ταμεία…
Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί από τον αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων η συγκρότηση των νέων διοικητικών συμβουλίων των κρατικών Λιμενικών Ταμείων που η θητεία του έληξε πριν από λίγες ημέρες. Για το σκοπό αυτό η αποκεντρωμένη διοίκηση απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε όλους τους φορείς που οφείλουν βάσει νομοθετικού πλαισίου, να υποβάλλουν πρόταση εκπροσώπησης. Υπενθυμίζουμε ότι στη Μεσσηνία έχουν συγκροτηθεί διοικήσεις για τα υπό ίδρυση δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Καλαμάτας και Πύλου και όσον αφορά στην Καλαμάτα η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ορίστηκε το εννεαμελές Δ.Σ. αναμένεται να φτάσει στην αποκεντρωμένη διοίκηση για να κριθεί η νομιμότητά της.
ΤΑΤΟΥΛΗΣ:Πρόστιμο στο «Μωρέα»
Πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην κοινοπραξία «Μωρέας» που κατασκευάζει τον εθνικό δρόμο Τσακώνα – Καλαμάτα, για παραβίαση διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων στην οδό πρόσβασης του Λατομείου αδρανών υλικών στη λατομική περιοχής του Κοκκινόβραχου στη Δημοτική ενότητα Θουρίας. Η επιβολή του προστίμου στηρίχθηκε σε έκθεση που συντάχθηκε μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο τον περασμένο Ιούλιο.
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 107,2 Fm



ΜΙΚΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΜΕ-ΛΙΓΕΣ-ΑΡΑΔΕΣ…
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ..
O 30χρονος μεσσήνιος αμυντικός άσος Αντώνης Ψυχογιόπουλος, υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας για 6 μήνες με την ομάδα της Καλαμάτας. Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, την ομάδα των Χανίων, θα υποδεχθεί η Μαύρη Θύελλα την Κυριακή στις 8 Ιανουαρίου, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Τρίτης εθνικής κατηγορίας, για τον οποίο η διοίκηση της τοπικής μας ομάδας τύπωσε 2.700 εισιτήρια.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ…
Με τους αγώνες της 8ης ημέρας, συνεχίζονται αύριο Τετάρτη, τα πρωταθλήματα των Ενώσεων με τις μικτές ομάδες της Μεσσηνίας, να υποδέχονται στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στο Κορδία, τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Λακωνίας.
Συγκεκριμένα, στη (μία) 1 μετά το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση των Παίδων, και στις 3 το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο, θα ακολουθήσει ο αγώνας των Νέων.

Δ ’ ΕΘΝΙΚΗ…
Στις 8 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν και οι αναμετρήσεις της 8ης ημέρας στον 6ο όμιλο της Τέταρτης εθνικής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πάμισος Μεσσήνης θα αντιμετωπίσει στην Αμαλιάδα τον τοπικό Αστέρα, και η Εράνη θα φιλοξενήσει στα Φιλιατρά, τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο.

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΣΩΚΑΛΗΣ…
Ο Τέλλος Άγρας Γαργαλιάνων, ανακοίνωσε την πρώτη του μετεγγραφή το νέο χρόνο, καθώς μετά από εισήγηση του τεχνικού του Θανάση Λακριντή, απέκτησε το Δημήτρη Σώκαλη που έλυσε την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας.

ΒΟΛΕΙ-Β’ ΕΘΝΙΚΗ…
Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Δεύτερης εθνικής κατηγορίας βόλεϊ των ανδρών, με την Καλαμάτα ’80 να δοκιμάζεται το προσεχές Σάββατο εκτός έδρας κόντρα στην Πρέβεζα.


Καλαμάτα: Αίθριος καιρός με παγωνιά
Γενικά αίθριο καιρό, με πιθανές τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο (Τετάρτη). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι προσεχείς Αγώνες
Α΄ Κατηγορία

Το Σάββατο (3μ.μ.) στο Δώριο Εθνικός-Ομόνοια Καλαμάτας!
(16η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές Αποτέλεσμα
1. ΕΘΝΙΚΟΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΗΠ. ΔΩΡΙΟΥ
Σάββατο 07/01/12 15:00
2. ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΑΙΑΝΤΑΣ ΓΗΠ. Μ.Γ.Σ. Σάββατο 07/01/12 15:00
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΚΡΙΤΑΣ ΓΗΠ.ΚΤΕΛ Σάββατο 07/01/12 15:00
4. ΦΑΡΑΙ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ
Σάββατο 07/01/12 18:00
5. ΠΑΟ ΚΑΛ/ΤΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΗΠ. ΚΤΕΛ Κυριακή 08/01/12 15:00
6. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΓΗΠ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Κυριακή 08/01/12 15:00
7. Α.Ε. ΑΒΙΑΣ-ΑΡΦΑΡΑ ΓΗΠ.ΕΠΣΜ
Κυριακή 08/01/12 18:00
8. ΗΡΑΚΛΗΣ-Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ ΓΗΠ."ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ»
Κυριακή 08/01/12 18:00

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος

Δεσπόζει το ντέρμπι Δωριέα-Αστέρας Βαλύρας την Κυριακή (3μ.μ.)
(14η αγωνιστική)
Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτητές Αποτέλεσμα
9. ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ -Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ ΓΗΠ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Σάββατο 07/01/12 15:00
10. ΑΝΔΡΟΥΣΑ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΓΗΠ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Σάββατο 07/01/12 15:00
11. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ
Σάββατο 07/01/12 15:00
12. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ ΓΗΠ.»ΚΤΕΛ"
Κυριακή 08/01/12 12:30
13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΗΠ.ΠΛΑΤΥ
Κυριακή 08/01/12 15:00
14. ΔΩΡΙΕΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ΓΗΠ.ΔΩΡΙΟΥ
Κυριακή 08/01/12 15:00
15. ΑΟΕΣΩΜ-ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΗΠ. ΕΠΣΜ
Κυριακή 08/01/12 15:00
Υ.Γ. Και όσοι πιστοί/ες προσέλθετε!!!!

ΧΡ.ΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: