Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καβάσων (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ στη Μονή Βουλκάνου! Χιλιάδες πιστοί στη Παναγία

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καβάσων (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας)  κ. Εμμανουήλ στη Μονή Βουλκάνου! Χιλιάδες πιστοί στη Παναγία
Με θρησκευτική ευλάβεια και λαμπρότητα, ο πιστός της Μεσσηνίας λαός, εόρτασε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, το «δεύτερο Πάσχα του καλοκαιριού», με επίκεντρο την Ιερά και Ιστορική Μονή του Βουλκάνου! 
Επίσης, μία ιδιαίτερη και συγκινητική ημέρα ήταν για τους πιστούς που προσήλθαν από κάθε γωνιά της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου στην Παναγία την Βουλκανιώτισσα, καθώς είχαν την ιδιαίτερη τιμή να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καβάσων κ. κ. Εμμανουήλ (σ.σ. ΦΩΤΟ sportstonoto.gr), προερχομένου εκ του κλίματος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος ως προσκεκλημένος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου Σαββάτου, προέστη και τέλεσε με ιερότητα και μεγαλοπρέπεια τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους πατέρες της μονής και άλλους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Με την ευκαιρία αυτή, κατά το καθιερωμένο Μοναστηριακό της Μονής, ανήμερα στις 15 Αυγούστου στις 8.25π.μ. έγινε υποδοχή της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης υπό του Σεβασμιότατου όπως προαναφέραμε Σεβ. Μητροπολίτη Καβάσων (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ και στην 9π.μ. έγινε η τέλεσις θείας και Ιεράς Λειτουργίας.
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Επίσης, στη Μονή Βουλκάνου παραβρέθηκαν χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας, αλλά και της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως ο νυν υφυπουργός εθνικής άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θόδωρος Σταυριανόπουλος οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Τάσος Ηλιόπουλος και Γιώργος Δαβίλας, ο τ. δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος κ.α.Γράφτηκε από τον  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: