Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Άνοιξε μετά από 21 μήνες το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη

Μετά από 21 μήνες το δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας, στη Μεσσήνη, ξανάνοιξε και πιστοποιημένο πλέον δέχεται οχήματα για τεχνικό έλεγχο.
Αυτό σημείωσε χθες ο Δημήτρης Φαββατάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, εργαζόμενος στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Αρχικά, παρατήρησε πως «το Δημόσιο έχασε 700.000 ευρώ περίπου για μια απλή πιστοποίηση 39.000 ευρώ, που έπρεπε να βγει σε μια εβδομάδα. Ο νόμος για την πιστοποίηση είχε ψηφιστεί από το 2012». Επέρριψε γι’ αυτό ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Επεσήμανε ότι «κάποιοι εντός και εκτός υπουργείου δεν ήθελαν να λειτουργούν τα δημόσια ΚΤΕΟ».

Ο Δ. Φαββατάς κάλεσε τον κόσμο «να εμπιστευτεί το δημόσιο ΚΤΕΟ, γιατί μόνο να κερδίσει έχει» κι εξήγησε: «Το παράβολο είναι 20% φθηνότερο (40 ευρώ για ΙΧ) σε σχέση με αυτό του ιδιωτικού και η μείωση φθάνει και το 40% συνολικά, καθώς υπάρχουν ειδικά τιμολόγια για ανέργους, πολύτεκνους, αυτοκίνητα του Δημοσίου και ομάδες αυτοκινήτων». Ανέφερε, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει καθυστέρηση, δεν χρειάζεται ραντεβού. Τα μηχανήματα είναι αξιόπιστα, τελευταίας τεχνολογίας». Ενημέρωσε ότι «στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα αποφασιστεί και θα υποβληθεί το αίτημα για να μειωθεί και άλλο το παράβολο, να επανέλθει στα 20 ευρώ για τα ΙΧ, για να μπορεί ο κόσμος να περνάει το αυτοκίνητό του από το ΚΤΕΟ και να έχει οδική ασφάλεια. Ακόμα, θα ζητήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ να ελέγχει και δίκυκλα».
Τέλος, ο Δ. Φαββατάς κάλεσε την Περιφέρεια «να στελεχώσει γραμματειακά το ΚΤΕΟ Μεσσηνίας, για να συνεχίσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία του».
Γ.Σ. / eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: