Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ανάσταση στη Βαλύρα-Χρόνια Πολλά σε Όλους & Καλό Μήνα!!!

Με την Πρωτομαγιά συνέπεσε εφέτος το Πάσχα των Ελλήνων, την εποχή που η φύση ανασταίνεται από την Χειμέρια νάρκη και τα λουλούδια των αγρών μοσχοβολούν και στολίζουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου και να λάβουν το Άγιον Φως, που είχε έλθει από τα Ιεροσόλυμα.
Το αδιαχώρητο είχε δημιουργηθεί μέσα και έξω από τον Ναό, καθώς είχαμε μεγάλη κάθοδο συμπατριωτών μας από το κλεινόν άστυ. Της Αναστάσιμης ακολουθίας προεξείχε ο Ιερέας της Ενορίας μας,π. Ιωάννης Φωτεινός μετά της κουστωδίας των Ιεροψαλτών.
Το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ δονούσε την ατμόσφαιρα και μαζί με τους χαρμόσυνους ήχους της καμπάνας συνέθεταν μια απόλυτη μουσική αρμονία. Η βραδιά ήταν ονειρική και ο καιρός ιδανικός.

Στα σπίτια ήταν έτοιμη η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, η οποία μαζί με άλλα Πασχαλινά εδέσματα, γέμιζαν το Πασχαλιάτικο τραπέζι. 
Είμαστε τυχεροί που ζούμε εδώ στην επαρχία, καθώς και ο πιο φτωχός θα βρει ένα κομμάτι αρνί να φάει και να τσουγκρίσει το Πασχαλινό κόκκινο αυγό. 
Πρωί-πρωί οι ψήστες άναψαν τα κάρβουνα και ετοίμασαν τον οβελία αμνό.
Χρόνια πολλά απανταχού της γης αδέλφια και φίλοι. 
Να είμαστε καλά όλοι και του χρόνου να γιορτάσουμε και πάλι την Ανάσταση του Χριστού μας. 

 











   



Δεν υπάρχουν σχόλια: