Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Βαλύρα:Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων

Φύλλα δάφνης στους αθάνατους Βαλυραίους ήρωες,που έπεσαν υπέρ πατρίδος!
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο
Δήλωση Αντιδημάρχου Αναστασίου Ν.Ηλιόπουλου: ''Εμείς τιμήσαμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα τις πατρίδας και πήγαν στα πεδία των μαχών και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της φυλής και δεν γυρίσαν ξανά στα σπίτια τους,όπως έγινε το 1940-41, έως την κατάρρευση του μετώπου.Από εκεί και πέρα δηλώνω ότι, τιμάμε επίσης και όλους όσους και σε όλες τις εποχές θυσιάστηκαν για την πατρίδα, με οποιονδήποτε τρόπο  και από οποιοδήποτε μετερίζι.''
Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν εχθές το απόγευμα στο προαύλιο του Ενοριακού Ναού Αγίου Αθανασίου Βαλύρας τα αποκαλυπτήρια του ανακατασκευασμένου μνημείου των υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς πεσόντων Βαλυραίων, στους ιερούς του Έθνους μας αγώνες.
Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον συντοπίτη μας Αντιδήμαρχο της Δ.Ε Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης, κ.Αναστασίου Ν.Ηλιόπουλου, ο οποίος είναι ένας φιλόπατρης άνθρωπος με περγαμηνές στην 30χρονη θητεία του στην Ελληνική Αστυνομία ως ανώτατος αξιωματικός και που τώρα δίνει κοινωνικούς αγώνες από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τα αποκαλυπτήρια  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ.Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προσφορά, την  σημασία και την αξία όλων αυτών που θυσίασαν την ζωή τους μαχόμενοι και πέφτοντας  ηρωικώς στα πεδία των μαχών, για την ελευθερία της πατρίδος και τα ιερά και όσια του Έθνους και της φυλής μας.Είναι μεγάλη τιμή για την Βαλύρα να έχει και αυτοί στο πάνθεον των ηρώων της Ελλάδος, τους δικούς της ήρωες,επισήμανε ο Δήμαρχος.
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ
Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το προσκλητήριο των νεκρών, που έγινε από τον Αντιδήμαρχο κ.Αναστάσιο Ν.Ηλιόπουλο. Μετά από την εκφώνηση του κάθε ονόματος ακούγονταν και ένα μεγάλο ‘’ΑΠΩΝ’’ , όμως οι ηρωικοί νεκροί μας δεν πεθαίνουν ποτέ, ζουν μέσα στη σκέψη και στις καρδιές όλων εκείνων που αγαπούν την Ελλάδα , την αξία της ελευθερίας και της πίστεώς μας, τόνισε ο Αντιδήμαρχος. Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε για τον Τρύφωνα Χ.Βίγκο, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο το 1941. Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα είχε έλθει σε επαφή προ διετίας με τον πρόεδρο του ‘’Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Φίλων Οχυρών Μακεδονίας Θράκης’’ , αντιστράτηγο ε.α   κ. Γεώργιο Δ. Καραμπατσόλη, ο οποίος μας είχε     ζητήσει να βρούμε πάση θυσία την φωτογραφία του ηρωικού αυτού συμπατριώτη μας, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ειδικό λεύκωμα αφιέρωμα  που έκανε ήδη πραγματικότητα ο εν λόγω Σύνδεσμος.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ
Δάφνινα στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο των πεσόντων ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ.Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Ν.Ηλιόπουλος και απόγονοι των ηρωικώς πεσόντων Βαλυραίων, όπως ο Στάθης Χ.Βίγκος και η Μαρία Φ.Ηλιοπούλου.
''ΚΕΝΟ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΌΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΊΟΔΟ 1941-44
Δυσμενώς σχολιάστηκε το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε μαρμάρινη επιγραφή για τους πεσόντες συμπατριώτες μας την περίοδο της Εθνικής μας αντίστασης 1941-44.Το θέμα αυτό το επισημάναμε κι' εμείς,αλλά πολλά ήταν και τα μηνύματα διαμαρτυρίας που λάβαμε για το γεγονός αυτό από αναγνώστες μας.Ο πόλεμος δεν τελείωσε το 1940, αλλά ο υπερήφανος Ελληνικός λαός αντιστάθηκε γενναία στους κατακτητές.Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκαν πολλοί συντοπίτες μας για την παράλειψη αυτή της Δημοτικής αρχής, η οποία αρκέστηκε να κάνει μια γενικόλογη αναφορά για ''όλους όσους πολέμησαν και έπεσαν υπέρ πατρίδος σε όλες τις περιόδους  της ιστορίας μας''.Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε,σύντομα να αποκατασταθεί και η μνήμη  αυτών που έπεσαν στην εν λόγω περίοδο, που αποτελεί μια ακόμα χρυσή σελίδα της Ελληνικής ιστορίας.
Δήλωση Αντιδημάρχου Αναστασίου Ν.Ηλιόπουλου: ''Εμείς τιμήσαμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα τις πατρίδας και πήγαν στα πεδία των μαχών και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της φυλής και δεν γυρίσαν ξανά στα σπίτια τους,όπως έγινε το 1940-41, έως την κατάρρευση του μετώπου.Από εκεί και πέρα δηλώνω ότι, τιμάμε επίσης και όλους όσους και σε όλες τις εποχές θυσιάστηκαν για την πατρίδα, με οποιονδήποτε τρόπο  και από οποιοδήποτε μετερίζι.''
Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος
Φύλλα δάφνης στους αθάνατους ήρωές μας 





 ΦΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
 



Αποκαλυπτήρια μνημείου από τον Δήμαρχο

Η μπάντα του Δήμου Μεσσήνης



Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων μας





Κατάθεση στεφάνων από Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο



Κατάθεση στεφάνου από Στάθη Χ.Βίγκο




Κατάθεση στεφάνου από Μαρία Φ.Ηλιοπούλου



Παρουσίαση επαίνου Βαλυραίων ηρώων








ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: