Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Πελοποννησιακοί Ιππικοί αγώνες Πλατέος 1ος ο Έκι του Βαλυραίου Νίκου Μανιάτη στην super κούρσα, λιποθύμησε ο ίππος Φραμπαλάς…

Στην 5η κούρσα,  την 1η θέση κατέλαβε ο Μίστερ Λουίς, 2ος ο Γκρι Ντάσερ και 3η η Μικρή Μαρίτα, ενώ ο Φραμπαλάς ΦΩΤΟ sportstonoto.gr λιποθύμησε από το φοβερό καύσωνα και δέχεται τις πρώτες βοήθειες απο τους ιδιοκτήτες του και τους διοργανωτές!
Γράφτηκε από Χρ. ΠΑΠ

και το www. .gr

Στην 5η κούρσα, την 1η θέση κατέλαβε ο Μίστερ Λουίς, 2ος ο Γκρι Ντάσερ και 3η η Μικρή Μαρίτα, ενώ ο Φραμπαλάς ΦΩΤΟ sportstonoto.gr λιποθύμησε από το φοβερό καύσωνα και δέχεται τις πρώτες βοήθειες απο τους ιδιοκτήτες του και τους διοργανωτές!
Χιλιάδες φίλιπποι, από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας παρακολούθησαν σήμερα 6/05 στις 11:000 το πρωί, ανήμερα της τοπικής εορτής του Αγίου Γεωργίου στον ιππόδρομο του Πλατέος/ Καλαμάτας, τους καθιερωμένους εδώ και δυο αιώνες περίπου Πελοποννησιακούς Ιππικούς αγώνες.
SUPER ΝΙΚΗΤΗΣ Ο "ΕΚΙ"
ΤΟΥ ΒΑΛΥΡΑΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ!
Μεγάλος νικητής στην super κούρσα στους φετινούς 6/05 Πελοποννησιακούς ιππικούς αγώνες στο Πλατύ Μεσσηνίας 

 αναδείχθηκε ο ίππος Έκι με αναβάτη τον Αλέξανδρο, ενώ στην φωτό-αριστερά διακρίνεται ο Βαλυραίος ιδιοκτήτης του Νίκος Μανιάτης πανευτυχής για τη μεγάλη νίκη του Έκι!!!
Θρίαμβος του Έκι
Μεγάλος νικητής στην super κούρσα, αναδείχθηκε ο ίππος Έκι ιδιοκτησίας του Βαλυραίου Νίκου Μανιάτη με αναβάτη τον Αλέξανδρο, όπου συμμετείχαν οι νικητές των πέντε "5" ιπποδρομιών, όπου αποθεώθηκε από τους θεατές!


Την 2η θέση κατέλαβε ο ίππος Τσάρος με αναβάτη ο Γιώργο Τσαγκάρη που είχε και την ονομαστική του εορτή, 3ος ο ίππος Φαέθων ιδιοκτησίας Γιώργου Τζαβάρα και αναβάτη τον Γιώργο Μπάβαρη.
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ…


Ούτε και φέτος, έλειψε η ένταση και τα νεύρα, από τον μεγάλο ανταγωνισμό των ίππων, με αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση των ιπποδρομιών, να δημιουργηθεί φραστικό επεισόδιο όπου έπεσαν και μερικές ψιλές... ανάμεσα σε μερικούς ένθερμους φίλιππους και τον αναβάτη Μπάβαρη, οι οποίοι υποστήριξαν ότι σε μια ιπποδρομία, ο τελευταίος έκανε άσεμνη χειρονομία προς το τέλος της κούρσας και τους εξόργισε.
Με την επέμβαση όμως του τελετάρχη των αγώνων Γιώργου Φάββα προέδρου του ιππικού ομίλου και, Γιώργου Τζαβάρα «ψυχή» των ιπποδρομιών την τελευταία 10ετία, δόθηκε τέλος στο άτυχο συμβάν, με το κ. Τζαβάρα να δηλώνει στο sportstonoto.gr ότι δεν βρίσκει καμιά συμπαράσταση στο έργο του, από τους συμπατριώτες του και, δεν θα κατεβάσει ξανά ίππους στους ιππικούς αγώνες του Πλατέος.
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβάρα, έγιναν από υπερβολική κούραση που τον διακατείχε και, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στου ιππικούς αγώνες, που έχουν κάνει γνωστό το Πλατύ Μεσσηνίας σε όλη την Πελοπόννησο, απο την εποχή της Τουρκοκρατίας.
ΦΡΑΜΠΑΛΑΣ-ΤΣΑΡΟΣ…

Ο φοβερός καύσωνας που επικρατούσε στην περιοχή, είχε σαν αποτέλεσμα να λιποθυμήσει ο ίππος Φραμπαλάς στην 5η ιπποδρομία από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε, στον τερματισμό παραστράτησε, έπεσε στο έδαφος λιπόθυμος, ρίχνοντας και τον αναβάτη του που ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε.
Επίσης, ευχάριστη νότα των φετινών ιπποδρομιών αποτέλεσε ο ίππος Τσάρος ιδιοκτησία της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου με αναβάτη το Γιώργο Τσαγκάρη. Ο Τσάρος κατέλαβε την 1η θέση στην 4η ιπποδρομία με 2ο τον ίππο Αστερίξ του Ταχταμπά και 3ος ο καπετάν Γρηγόρης του Γιώργου Φάβα.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ SUPER ΚΟΥΡΣΑΣ...
1ος Έκι ιδιοκτησίας (Νίκου Μανιάτη)- αναβάτης ο Αλέξανδρος
2ος Τσάρος ιδιοκτησίας (Ντίνα Νικολάκου)-αναβάτης ο Γ. Τσαγκάρης
3ος Φαέθων ιδιοκτησίας Γιώργου Τζαβάρα –αναβάτης ο Γ. Μπάβαρης
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η κούρσα
1. Κινγκ Φαέθων
2. Μαρτινάκος
3. Πολιτεία
2η κούρσα
1. Αριστοτέλης
2. Παραντίνις
3. Σούπερ Νίμιτς
3η κούρσα
1. Έκι
2. Μεγάλος Φαέθων
3. παραστράτησε...
4η κούρσα
1. Τσάρος
2. Αστερίξ
3. Καπετάν Γρηγόρης
5η κούρσα
1. Μίστερ Λούις
2. Γκρι Ντάσερ
3. Μικρί Μαρίτα
5η Super κούρσα
1. Έκι
2. Τσάρος
3. Φαέθων
ΣΗΜ: Ακολουθεί από το sportstonoto.gr και την ηλεκτρονική εφημερίδα
"ΒΑΛΥΡΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ" πλούσιο φωτο-ρεπορταζ από τους Πελοποννησιακούς
ιππικούς αγώνες στο Πλατύ Μεσσηνίας!!!



O 15χρονος αναβάτης και αθλητής του Αστέρα Βαλύρας, Αλεξάνδρος, στην φωτο με το πατέρα του Τάκη Περιβολάρη, στάθηκε άτυχος καθώς σκίσθηκε η σέλα του αλόγου του, με αποτέλεσμα να του στερήσει την διάκριση…














Δεν υπάρχουν σχόλια: