Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Βαλύρα:Χωρίς διαρρήξεις και κλοπές μέρα δεν περνάει

* Μας έγιναν συνήθεια πλέον οι κλοπές και οι διαρρήξεις που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στη Βαλύρα όπου οι κάτοικοι ζουν με τον εφιάλτη για το ποιός έχει πλέον σειρά. Το Μεγάλο Σάββατο είχαμε δύο κρούσματα. Το ένα στον Αγιό Δημήτρη , ντάλα μεσημέρι, όταν τρείς γύφτοι που επέβαιναν σε λευκό αγροτικό, επιχείρησαν να εισβάλουν στην οικία του Νικολάου Λινάρδου αλλά χωρίς επιτυχία καθώς έγιναν αντιληπτοί από γείτονες οι οποίοι τους ''έκραξαν''. Στη δεύτερη περίπτωση  ο συντοπίτης μας Δημήτρης Γ.Τσιλίκας στάθηκε άτυχος καθώς άγνωστοι διαρρήκτες του έγδυσαν στην κυριολεξία την μικρή κατοικία που διαθέτει στον δρόμο προς το Πλατύ.
* Επίσης το Μεγάλο Σάββατο το πρωί άγνωστοι
ξεβίδωσαν το ποτήρι της υδραντλίας στο αντλιοστάσιο στον Άγιο Φλώρο, η οποία τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης της Βαλύρας.Τοπικοί παράγοντες, πέρα από την απόπειρα κλοπής, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο σαμποτάζ καθώς το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο την μεγάλη εβδομάδα. Την βλάβη αποκατέστησε ο πρόεδρος Κώστας Γεωργακόπουλος με προσωπικές ενέργειες και κόστος , και έτσι το νερό ξανακύλησε στους αγωγούς ύδρευσης στη Βαλύρα.
* Χθες ανήμερα Πάσχα και πιθανότατα βραδυνές ώρες, ''γνωστοί-άγνωστοι'' κλέφτες ξεβίδωσαν και αφαίρεσαν από το κτήμα του Αλέξη Μπάκα στον κάμπο ολόκληρη την μοπόνα και το φίλτρο από τον αγωγό άρδευσης με αποτέλεσμα το νερό να ξεπετάγεται σαν συντριβάνι και να χάνεται άσκοπα.Η ενέργεια αυτή αποδίδεται στους γύφτους οι οποίοι , μεταξύ των άλλων, έχουν στην κυριολεξία ρημάξει το δίκτυο άρδευσης του ΓΟΕΒ από το οποίο αφαιρούν σιδερένια αντικείμενα και τα πωλούν για ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: