Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Στη Βαλύρα οι Ενεργοί Πολίτες εν Δράσει

 







 



   

Μία Κινέζικη παροιμία λέγει ότι “η αγάπη πάει πάντα μπροστά, το ποτάμι ποτίζει το δένδρο, το δένδρο βγάζει καρπούς και τρέφει το πουλί και το πουλί συλλέγει τους καρπούς για να θρέψει τα νεογνά του”. Αλλά και όταν η αγάπη εκφράζεται ως αγάπη προς αυτόν που την προσέφερε, πάλι μπροστά πηγαίνει, ως θεάρεστη συμπεριφορά αναγνώρισης της προσφοράς. Στην υπόθεση του χάους στο Σύμπαν, οι περισσότερες θεωρίες υποστηρίζουν ότι υπάρχει τάξη στο χάος. Τόσο δε μεγάλη τάξη και αλληλεξάρτηση πραγμάτων λέγουν οι ερευνητές ότι υπάρχει, ώστε αν πετάξει μία πεταλούδα στο Πεκίνο μπορεί να σταματήσει μία καταιγίδα στη Νέα Υόρκη.

Στη δεδομένη περίπτωση ένα περιστέρι της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης πέταξε στη Βαλύρα και κινητοποίησε τα αδέλφια Γιώργο και Ανδρόνικο Παρ. Φειδά στο Warick του Road Island των Η.Π.Α. και μία αλυσίδα πράξεων ανιδιοτελούς αγάπης κατέληξε στην επιτυχή ανακαίνιση του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας .


                      Ο κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου. Φωτό: Sportsnoto

Ο κοινωνικά ευαισθητοποιημένος λάτρης της Βαλύρας κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου εξέφρασε την επιθυμία του για άμεση ανακαίνιση του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας και η κα Βάσω Φ. Ηλιοπούλου μάς έφερε σε αρχική επαφή με τον εξάδελφό της κ. Γιώργο Παρ. Φειδά, ως ηλεκτρονική εφημερίδα "Η ΒΑΛΥΡΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ". Ο κ. Φειδάς ξεκίνησε να συμμετέχει ενεργά στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας  με τις προσωπικές του αναμνήσεις και νοητικές πινελιές . Παράλληλα ο αδελφός του Ανδρόνικος αισθάνθηκε ότι υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για να συνεχίσει το έργο υποστήριξης της αγαπημένης γενέτειράς του, όπως έπραξε και το 1988, όταν ο σεισμός της Καλαμάτας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη στέγη του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, του Πολιούχου της Βαλύρας, χορηγώντας 5.000 χιλ δολάρια. Τα τέκνα των αείμνηστων Παρασκευά και Όλγας Φειδά διδάχθηκαν την αγαθοεργία από τα γεννοφάσκια τους, η οποία είναι μέρος της καθημερινής τους συμπεριφοράς και στη δεύτερη πατρίδα τους. Η αείμνηστη Βάσω Παρ. Φειδά-Βύνιου, με το μισθό που λάμβανε ως εργαζόμενη στα δικαστήρια στην Αθήνα, έστησε μόνη της τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του χωριού μας. Ο κ. Γιώργος Παρ. Φειδάς, πριν από την επέμβαση ανακαίνισης στο Ιατρείο της Βαλύρας, κάλυψε τα έξοδα βαφής του Σιδηροδρομικού Σταθμού του χωριού, ασχέτως αν αυτό το έργο παρέμεινε στάσιμο. Η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, παρέδωσε όλα τα υλικά βαφής που είχαν αγοραστεί για τον Σταθμό για την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου και του παλιού Δημαρχείου Ιθώμης στη Βαλύρα, έργο που αναμένεται προς άμεση υλοποίηση.

           Το Περιφερειακό Ιατρείο Βαλύρας. Φωτό:  κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

Το περιστέρι της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης έκρουσε τη θύρα της καρδιάς του κ. Ανδρόνικου Παρ Φειδά στο μακρινό Road Island, μέσα από τον διατυπωμένο αίτημα στην ηλεκτρονική εφημερίδα “Η Βαλύρα της Ιθώμης”. Πώς ήταν δυνατόν ο αετός της Βουλκανιωτίσσης να μην ανταποκριθεί σε τούτο το κάλεσμα αγάπης;

             


                     

                    Εμπρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαλύρας  αναμνηστική φωτογραφία.

                                                      Φωτό:  Kalamata Journal

Μία αλυσίδα ευγενών ανθρώπων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης ολοκλήρωσαν επιτυχώς το έργο ανακαίνισης του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας, και το “όνειρό μας έγινε πραγματικότητα”, όπως τόνισε ο κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου, ο γνωστός Αθλητικογράφος που διαμένει στη Βαλύρα. Ο κ. Παπαγεωργίου , σε συνεργασία με τον φίλο του κ. Γιώργο Φωτεινό, Αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας και εργαζόμενο στο Δήμο Μεσσήνης , επίσης σε συνεχή επαφή με τον Αντιδήμαρχο Μεσσήνης κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο, συντόνισε όλα τα έργα ανακαίνισης και στην παραμικρή λεπτομέρεια, προσφέροντας απλόχερα και δικά του χρήματα, όπου και όταν χρειάστηκε.


                      Το ανακαινισμένο WC. Φωτό: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου


Βάφτηκε το Ιατρείο εσωτερικά και εξωτερικά, ανακαινίστηκε ο χώρος υγιεινής-
WC που ήταν προπολεμικής κατασκευής, και τοποθετήθηκε προστατευτική κουπαστή στα σκαλοπάτια στην είσοδο του Ιατρείου, για να κρατούνται οι ασθενείς υπερήλικοι όταν εισέρχονται . Το έργο ανέλαβε ο κ. Στέλιος Σταματόπουλος.


                   Η τοποθέτηση της κουπαστής στην είσοδο πριν την βαφή του κτηρίου.

                                              Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Ας δούμε όμως τι γράφει η κα Χριστίνα Ελευθεράκη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Θάρρος” στην Καλαμάτα:

Οι σύγχρονες εργασίες ολοκληρώθηκαν άμεσα τον περασμένο Απρίλιο, χάρις στην προσωπική μέριμνα του Ιθωμίτη Αντιδημάρχου Μεσσήνης, κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλου, ο οποίος φρόντισε για την απασχόληση σε αυτό τεχνιτών του Δήμου Μεσσήνης, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Βαλύρας και εργαζόμενος στον Δήμο Μεσσήνης, κ. Γιώργος Φωτεινός, είχε άμεση επίβλεψη και συνδρομή σε ό,τι χρειάστηκε.


                                       Η αποθήκευση των υλικών ανακαίνισης. 

                                           Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Σε αναγνώριση της σημαντικής και συγκινητικής αυτής προσφοράς τοποθετήθηκε πλακέτα στον προθάλαμο του Ιατρείου της Βαλύρας, με ονομαστική αναφορά στους χορηγούς του έργου ανακαίνισης αδελφούς Ανδρόνικο και Γεώργιο Παρ. Φειδά και στην αδελφή τους Βασιλική Φειδά-Βύνιου, καθώς επίσης στους γονείς τους Παρασκευά και Όλγα και στις αδελφές της μητέρας τους, Κωνσταντίνα, Αθανασία και Λευκή Ηλιοπούλου, στη μνήμη των οποίων αφιερώθηκε η δωρεά.



                                             Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Στην απέναντι πλευρά προστέθηκε μια ακόμη πλακέτα, με την οποία τιμάται η αείμνηστη νοσηλεύτρια Λιλή Γεωργακοπούλου-Χατζή, η οποία υπηρέτησε για χρόνια στο Αγροτικό Ιατρείο Βαλύρας και την οποία δεν ξεχνούν οι ντόπιοι –κάτι που ισχύει και για τις υπόλοιπες νοσοκόμες και μαίες που πρόσφεραν εκεί (τη Ρούλα Σπυροπούλου κατά τη δεκαετία του ’80, τη Μαρία Μπαρμπαγιάννη-Μπόβη που συνταξιοδοτήθηκε και την Ειρήνη Κουτλή-Λινάρδου, σύζυγο του Βαλυραίου οραματιστή των Ιθωμαίων, κ. Γιάννη Ελευθερίου Λινάρδου).


                                        Φωτό: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

Μια ακόμη πλακέτα υπάρχει στην εξωτερική πρόσοψη του κτηρίου και είναι αφιερωμένη στους Βασίλη και Ηλία Κόνιαρη, οι οποίοι δώρισαν το οικόπεδο κατά τη δεκαετία του ’60.

Υπάρχουν πολλές ακόμη βελτιώσεις που χρειάζεται να γίνουν στο Ιατρείο Βαλύρας, με πιο επιτακτική την προμήθεια ενός καρδιογράφου, ο οποίος είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τις διαγνώσεις (δυο ή τρεις φορές έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, χωρίς ανταπόκριση).

Ο πρόεδρος του Αστέρα, Χρήστος Κ. Καίσαρης και ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Δουλάμης, φαρμακοποιός ενημέρωσαν τους γιατρούς για την ύπαρξη ενός απινιδωτή, ενός σωτηρίου σε περιπτώσεις αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών μηχανήματος, παραδίδοντας και το κλειδί των γραφείων του Αστέρα, όπου φυλάσσεται όταν δεν υπάρχουν αγώνες. Η… μοιρασιά είναι εν μέρει εφικτή, καθώς τα γραφεία του τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της Βαλύρας στεγάζονται στον πάνω όροφο, ωστόσο είναι φανερό ότι είναι αναγκαία η αγορά ενός ακόμη απινιδωτή που θα βρίσκεται μόνιμα στη διάθεση των γιατρών.


            Ο Ιατρός  του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας με τον Πρόεδρο του Αστέρα, 

                      κ. Χρήστο Κ. Καίσαρη. Φωτό: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

Οι ιατροί , κ. Θόδωρος Νικολόπουλος από το Τρίκορφο Μεσσήνης και κ. Βασίλης Καμαρινόπουλος από τη Μεσσήνη, που υπηρετούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαλύρας καθημερινά από το πρωί έως 2:00 μ.μ., τόνισαν ότι “είναι πολύ τυχεροί οι κάτοικοι που έχουν κοντά τους μια σταθερή δομή πρωτοβάθμιας υγείας. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με τους γιατρούς τους και η βελτίωση των συνθηκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι προς όφελος όλων”.. Μαζί με το φαρμακείο του κ. Ανδρέα Δουλάμη η Βαλύρα και τα γειτονικά χωριά είναι «καλυμμένα» για τις στοιχειώδεις ανάγκες υγειονομικής τους φροντίδας.

Ο φαρμακοποιός κ. Ανδρέας Δουλάμης τόνισε την ανάγκη για τροποποίηση του συστήματος συνταγογράφησης που θα απαλλάξει τους γιατρούς από μεγάλο γραφειοκρατικό φόρτο ή τουλάχιστον, εν προκειμένω, την πρόσληψη μιας νοσοκόμας, επιφορτισμένης και με τα συγκεκριμένα καθήκοντα.


                  Ο κ. Γιώργος Νικ. Φωτεινός.Φωτό: κ.Στασινός Αθαν. Μπόβης στο fb.

Στο σημείο αυτό ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Φωτεινός υπενθύμισε ότι στο ιατρείο υπήρχαν παλιά νοσοκόμα και μαία. Δράττοντας την ευκαιρία ο ίδιος δημοσιοποίησε το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για επαναλειτουργία του τρένου που θα συνδέει τη Βαλύρα με το κέντρο της Καλαμάτας ως ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα ακριβά ενοίκια έχουν στρέψει περισσότερο κόσμο να κατοικήσει περιφερειακά της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας (αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εξαγορά σπιτιών).

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος, τόνισε ότι η καλή συνεργασία Δήμου-τοπικών παραγόντων-εθελοντών και χορηγών έφερε αυτό το καλό αποτέλεσμα στην αναμόρφωση του Ιατρείου Βαλύρας και προέτρεψε για ανάλογες συνεργασίες και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες” (βλπ. Tharros.gr).

Ο κ. Θόδωρος Χαρ. Σταυριανόπουλος, μαθηματικός και λογοτέχνης, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , ιδρυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλύρας “ ο Θάμυρις” σε συνεργασία με άλλα νέα άτομα της εποχής του, και οραματιστής του δρόμου των 14 χιλ. από την Αρκαδική πύλη τής Ιθώμης μέχρι την πλατεία της Βαλύρας, στους αγώνες “Βαλύρεια”, στην εορτή της μνήμης του Αγίου Πνεύματος, πρότεινε το ακόλουθο σχετικά με την υποδομή ιατρικών μηχανημάτων στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαλύρας:

Τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας “ο Θάμυρις”, όσο και ο Αστέρας FC Βαλύρας χρειάζεται σε συνεννόηση με τους γιατρούς κ.κ. Νικολόπουλο και Καμαρινόπουλο να καταγράψουν το κόστος των αναγκαίων μηχανημάτων και στη συνέχεια να ζητήσουν με μπλοκάκι αποδείξεων οικονομική ενίσχυση από τους πανηγυριστές και όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν, στην εορτή τής μνήμης του Αγίου Πνεύματος που έρχεται σύντομα”.


                                                      Φωτό: Tharrosnews.gr

Ας θαυμάσουμε όμως την αλυσίδα αγαστής συνεργασίας, η οποία απέδωσε ώριμους καρπούς στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαλύρας και να ευχαριστήσουμε θερμά τους ακόλουθους συμμετέχοντες, όπως τους κατέγραψε ο κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου. Για να είναι ευανάγνωστη η προσφορά τους αναφέρουμε τους εθελοντές στον ακόλουθο πίνακα:


                        Ο υπεύθυνος για τα πλακάκια κ. Δήμος Τσαγκάρης επί το έργον. 
                                           Φωτό:κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Πίνακας 1. Οι Συμμετέχοντες στην Ανακαίνιση του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας

Αρχική ενημερωτική συνάντηση -πρωτοβουλία κ. Χρήστου Παν. Παπαγεωργίου ως προς την υλοποίηση του έργου, μετά την εξασφάλιση της χορηγίας από τον κ. Ανδρόνικο Παρ. Φειδά.

Ενημερωτική συνάντηση του κ. Χρήστου Παν. Παπαγεωργίου με τους δύο ζηλωτές ιατρούς κ.κ. Θόδωρο Νικολόπουλο και Βασίλη Καμαρινόπουλο, τον φαρμακοποιό και Αντιπρόεδρο του Αστέρα FC Βαλύρας κ. Ανδρέα Δουλάμη,τα μέλη της τοπικής Κοινότητας Βαλύρας

κ. Σταύρο Ηλ. Μακρή, Πρόεδρο,

κ. Γιώργο Νικ. Φωτεινό, Αντιπρόεδρο,

κ. Αθανασία Αχ. Μπατάλια, Σύμβουλο

κ. Δημήτρη Στ. Τσιλίκα, μέλος και

κ. Γεωργία Π. Δημητρακοπούλου, μέλος.

Τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και τον Ιθωμίτη Αντιδήμαρχο Μεσσήνης κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο. Τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, φιλόλογο και κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών.

Ευαισθητοποίηση των χορηγών ανακαίνισης του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας

Ενημέρωση των χορηγών μέσα από την ηλεκτρονική εφημερίδα “Η Βαλύρα της Ιθώμης” με σχετική αρχική ανάρτηση και στη συνέχεια τηλεφωνικά. Πρώτη χορήγηση 500 ε από τον κ. Γιώργο Παρ. Φειδά για τον Σταθμό της Βαλύρας, και δεύτερη χορήγηση 1.600 ε από τον αδελφό του κ. Ανδρόνικο για την ανακαίνιση του Ιατρείου Βαλύρας. Εξασφάλιση των επιπλέον εξόδων, μετά το πέρας του έργου, από τους ίδιους χορηγούς.

Υλοποίηση του έργου με γενική επίβλεψη από τον κ. Χρήστο Παν. Παπαγεωργίου - σταδιακή προμήθεια των υλικών, βάση της χορήγησης από τους αδελφούς Φειδά.

Συνεργασία της κα Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, με τους κ.κ. Παπαγεωργίου και Χρήστο Κ. Καίσαρη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας. Η κα Ντουραμάκου παρέδωσε τα χρώματα που είχε στη διάθεσή της τα οποία επιδότησε ο κ. Γιώργος Παρ. Φειδάς για τον Σταθμό του χωριού και αποθηκεύτηκαν στον χώρο του Ιατρείου.

Ο Δήμος Μεσσήνης, με εισήγηση του Ιθωμίτη Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλου, έστειλε 4 τεχνίτες-ελαιοχρωματιστές του Δήμου. Με την επίβλεψη του έργου από τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Βαλύρας, κ. Γιώργο Νικ. Φωτεινό, έβαψαν το Ιατρείο εσωτερικά και εξωτερικά και όλο το διώροφο κτήριο ( στον β΄ όροφο στεγάζονται τα γραφεία του Αστέρα FC Bαλύρας).


Ο κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος συνταξιούχος εργολάβος , μαρμαράς και ποιητής στη Βαλύρα (σ.σ. παλιότερα είχε υπηρετήσει για δεκαετίες τον Σύλλογο Βαλυραίων Αθήνας η “Αγία Τριάς» που πρωτοεξέδωσε και την έντυπη εφημερίδα η Βαλύρα της Ιθώμης) ανέλαβε εθελοντικά τη μέτρηση στα πλακάκια και μάρμαρα στον χώρο υγιεινής στο Ιατρείο.


Ο κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος, ιδιοκτήτης του "Cafe Agora,"υδραυλικός, αφιλοκερδώς και μαζί με το βοηθό του ανέλαβαν τις εργασίες στο χώρο υγιεινής- WC του Ιατρείου.


Ο κ. Δήμος Βασ. Τσαγκάρης, μαρμαράς, όπως επίσης και άλλοι Βαλυραίοι τεχνίτες εργάστηκαν σε διάφορα πόστα.


Οι κ.κ. Στέλιος Σταματόπουλος, Στέλιος Ηλ. Μακρής, και Ηλίας Φωτόπουλος, έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο με την εργασία τους στην ανακαίνιση του Ιατρείου μας.


Η κα Αθανασία Αχιλ. Μπατάλια παρέστη ενεργά και βοήθησε στον καθαρισμό του χώρου, μαζί με τον κ. Γιώργο Νικ. Φωτεινό. Επίσης, η κα Μπατάλια, μαζί με την κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη φρόντισαν για τον εξωτερικό καλλωπισμό του χώρου, προσφέροντας ωραία φυτά.

Τοποθέτηση αναμνηστικής πλακέτας “Τιμής ένεκεν” , α. για τους χορηγούς, και β. για την αείμνηστη νοσηλεύτρια της Βαλύρας,  Λιλή Γεωργακοπούλου-Χατζή.

Αναπαλαίωση της ήδη υπάρχουσας μαρμάρινης επιγραφής των αδελφών Κόνιαρη, δωρητών του οικοπέδου.

Σύνταξη του κειμένου της πλακέτας των χορηγών από την κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, σε συνεργασία με την κα Ευθυμία Η. Κοντοπούλου. Παραγγελία στην Καλαμάτα και συντονισμό τοποθέτησης από τον κ. Χρήστο Παν. Παπαγεωργίου, μαζί με τον κ. Γιώργο Νικ. Φωτεινό. Το τυπογραφικό έργο ανέλαβαν τα γραφεία Λεβέντης στην Καλαμάτα και Ήφαιστος στη Μεσσήνη.

Ηθική υποστήριξη- συνεργασία όσον αφορά την περάτωση του έργου

Οι ζηλωτές ιατροί κ.κ. Θόδωρος Νικολόπουλος, και Βασίλης Καμαρινόπουλος εξέθεσαν τις ανάγκες του ιατρείου με ακρίβεια και συνεργάστηκαν με υπομονή κατά την περίοδο περάτωσης των εργασιών.

Επίσης, στήριξαν ηθικά την ανακαίνιση του Ιατρείου ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Iθωμίτης Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος,   η κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, φιλόλογος στη Βαλύρα και η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, ενημερώνοντας τακτικά την εφημερίδα μας Η ΒΑΛΥΡΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ και φωτογραφίζοντας σταδιακά το έργο.


Δημοσιοποίηση του έργου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Καλαματιανούς Δημοσιογράφους κα. Χριστίνα Ελευθεράκη της ιστορικής εφημερίδας "Θάρρος" και στον κ. Σταύρο Μαρτίνο, της Καλαματιανής ιστοσελίδας kalamatajournal.gr για την προβολή του έργου ανακαίνισης του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας.


                  Xρήστος Παν. Παπαγεωργίου: "Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα".


Τι ωραία που είναι η αγάπη μας!

Οι Βαλυραίοι απέδειξαν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τούτον τον σίφουνα, που καθαρίζει και αποκαθιστά τις δυσαρμονίες  στο όμορφο χωριό μας. 

Εύγε σε όλους όσους  συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες για το κοινό καλό. Και σε άλλα πολλά και θαυμαστά.


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

29/5/2023






















Δεν υπάρχουν σχόλια: