Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

O Τορπιλισμός της Έλλης συνεχίζεται….

 

                                        Ο Τορπιλισμός της Έλλης. Έργο του Φώτη Κόντογλου


Ήταν η μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας,  της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  και η Εφέστια εικόνα της Παναγίας στην Τήνο περιστόλιστη δεχόταν το χριστεπώνυμο πλήθος των  προσκυνητών, των ασθενών και δεινοπαθούντων, την 15η Αυγούστου 1940. Μετά από συνεχή προπαγάνδα στον Αλβανικό και Ιταλικό τύπο , ο δυσσεβής  Μουσολίνι, που η απληστία του είχε ελκύσει κάθε θηριώδη ενέργεια εντός και εκτός του, την όμορφη Ελλάδα θέλησε να κατακτήσει, με έναρξη τον τορπιλισμό του ιστορικού εύδρομου της Έλλης, που σημαιοστολισμένο ναυλοχούσε στον λιμένα της Τήνου. Η Τορπίλη έφερε τη σήμανση TORRINO 1930. H αρχική ιδέα του Iταλού δικτάτορα ήταν να καταλάβει την Κέρκυρα, στη συνέχεια όλες τις Ιονίους νήσους επιθυμούσε, και τελικώς ολόκληρη την Ελλάδα θέλησε, με στήριγμα τους Βουλγάρους που επεδίωκαν την προσάρτηση της  Μακεδονίας και πρόσβαση στο Αιγαίο, μέσω της Θεσσαλονίκης…. Δυστυχώς, δεν γνώριζε ο δόλιος και μοχθηρός τι τον περίμενε και πόσο επιβάρυνε με τις αποτρόπαιες και θανατιφόρες ενέργειές  του ολόκληρο το έθνος του! Ο Χίτλερ τότε ήταν απασχολημένος με την επίθεση στις Βρετανικές νήσους και τη Γαλλία, η Γερμανική εισβολή είναι το σενάριο του τρόμου που ακολούθησε,  μετά την ήττα του Μουσολίνι.


                                                                Φωτό: Παραπολιτικά

Οι Έλληνες ήρωες άφησαν την ψυχή τους στα σύνορα με την Αλβανία και αποθεώθηκαν , γιατί η Ελλάδα δεν είναι απλά μία χώρα….είναι η ίδια η Μητέρα του Φωτός στην οποία οι Έλληνες προστρέχουν με ύμνους να την τιμήσουν, κατά την κορύφωση του εκκλησιαστικού  έτους , την 15η Αυγούστου, όπου μετέστη η Υπεραγία Θεότοκος στους ουρανούς της Θείας Δόξης. Διόλου τυχαίο, με την ίδια τη Μητέρα του Θεανθρώπου Χριστού θέλησε να τα βάλει ο δαίμονας της πορνείας, της απληστίας και υπερηφάνειας, ο σατανάς του φασισμού, ο έκπτωτος Μουσολίνι. Να  εξοβελίσει από τον θρόνο τη Μεγαλόχαρη της Τήνου και  στη θέση της  να εγκαθιδρύσει τη μιαρή κεφαλή του, το κάλπικο ψυχικό του νόμισμα.

«Να κατακτήσεις τη γη»  ζητούσε περίλυπη η φωνή του πνεύματός τους, όμως αντί να εννοήσουν ο  Μουσολίνι , ο Χίτλερ και οι φασίστες στρατιωτικοί, ότι αυτό που έπρεπε να πράξουν ήταν να ελέγξουν την ενέργεια ανάμεσα στα σκέλη τους,  τις επιθυμίες της κοιλιάς , της καρδιάς , του νου και να καθαρθούν, τελικώς  συμπέρανε   ο Χίτλερ, «με τον αρχηγό της διαβολής εντός του», ότι οι Εβραίοι είναι το πρόβλημά του . Το ερπετικό και το νεοθηλαστικό μέρος του εγκεφάλου  φταίει , να κοπεί η σύνδεση μεταξύ των δύο ημισφαιρίων αποπειράθηκαν οι Γερμανοί επιστήμονες- ερευνητές, καθώς και να κατασκευάσουν υπερόπλα μαζικής επικοινωνίας, προς χρήση εγκεφαλικού ελέγχου του κόσμου, από τους νέους ανθρώπους-ρομπότ . Οι Εβραίοι, βεβαίως, καθηλωμένοι είναι  ακόμη και σήμερα στον παλιό νόμο, γιατί τον Θεό στο πρόσωπο του Χριστού δεν τον είδαν και σταύρωσαν τον Θείο Λόγο. Με της Καλιφόρνιας τον δαίμονα της πορνείας συνεχίζουν να είναι συνδεδεμένοι, καθώς και με δύο τελώνια, τεράστιους τεχνητούς ηλίους στον ουρανό της Νέας Υόρκης, τους δαιμόνιους αγγέλους του χρήματος και της επίγειας δόξας, όμως δεν ήταν εκείνοι, ως άνθρωποι, που καταπίεζαν ψυχοσωματικά τον Χίτλερ. Τεχνητής φύσεως υπερόπλα θέλησαν να αναπτύξουν  οι δεινοί Γερμανοί και ξέπεσε ο Θείος Λόγος  του πνεύματός τους. Αντί να ακούνε τον μουσικό λόγο των αγγέλων του Θεού, δρομολογήθηκε διαβολικά η σκέψη τους και εξελίχθηκαν σε ανθρώπους- μηχανές, σε σύγχρονα ρομπότ.

Οι Ορθόδοξοι Άγιοι κρατούν το Ευαγγέλιο του Χριστού στην αριστερή τους χείρα και τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου και του μαρτυρίου τους δεξιά. Οι φασίστες της Γερμανίας και της Ιταλίας, αδαώς πήγαν  να παραβιάσουν τη   βηματοθύρα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον ανθρώπινο εγκέφαλο και τον θρόνο του Τριαδικού Θεού και κατατροπώθηκαν...άδικα τόσες ψυχές απώλεσαν τη ζωή τους. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, τρελάθηκαν, ενώ ο ίδιος ο Χίτλερ  αυτοκτόνησε οικογενειακώς.

Πίστεψαν ότι η φύση τα γεννά όλα χωρίς θεία επέμβαση , και θέλησαν να μελετήσουν τον μηχανισμό της , προκειμένου να τη δεσμεύσουν προς όφελός τους, αυξάνοντας πολεμικά τη δύναμή τους. Την ιερή σβάστικα  υιοθέτησαν ως σύμβολο δυνάμεως, που μοιάζει με το άτομο του άνθρακα…άνθρακας ο θησαυρός… ουδέποτε είδαν τα μεγαλεία του Θεού, κατέληξαν έκπτωτοι.  Άνοιξαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο , αφαίρεσαν το corpus collosum  για να λειτουργούν τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια ανεξάρτητα, και δημιούργησαν ανθρώπινα εξαμβλώματα στα εργαστήριά τους, ως Αρεία Φυλή, με ίνδαλμα τον υπεράνθρωπο του Νίτσε.

Παγίδεψε ο διάβολος τον Χίλτερ-άνθρωπο  και έφυγε από τη ζωή με το πιστόλι στον κρόταφο .Έσπειρε ο Θεός σπόρο του φωτός εντός του και μία λεγεώνα του διαβόλου αναδύθηκε.

Δεν αντιλήφθηκε ο δυστυχής ποιος είναι ο  Ήλιος  ο νοητός και πού είναι η αληθινή έδρα της αγάπης Του Υψίστου εντός του. Έλαβαν οι απελευθερωμένες έχιδνες από τα σώματα των αδικοχαμένων Εβραίων   πατίνι εκ Θεού για να πετούν τις νύχτες επάνω από το Δημαρχείο του Μονάχου, ψάχνοντας μάταια να συναντήσουν τον Πατέρα τους, κινούμενες στο πυρ το εξώτερο, όπως τους έχει απαθανατίσει ο σύγχρονος φακός. Περιφέρονται αόρατοι σε ακριβά καταστήματα στις πόλεις της Γερμανίας, προσπαθώντας να κολλήσουν κρυφά επάνω στο σώμα κάποιου πελάτη, για να κτίσουν τη νέα τους φωλιά . Οι παντογνώστες της πνευματικής αμαθείας, οι «τεχνικοί υπολογιστές» του Χίτλερ,  τον Χριστό ουδέποτε συνάντησαν και ούτε πρόκειται να συναντήσουν στον αιώνα, αλλά ας μην ξεχνούν ότι επιβαρύνονται και από τα λάθη των προκατόχων τους, αφού επιμένουν να μην αναγνωρίζουν τη φτώχεια του πνεύματός τους και να μετανοήσουν εν ζωεί, ώστε να βαδίσουν την οδό της σωτηρίας τους.

Στον Γράμμο και το Βίτσι η Παναγία μας άπλωσε την εσθήτα Της για να καλύψει τα σώματα των ενδόξων Ελλήνων ηρώων της 28ης Οκτωβρίου 1940. « Δεν με θέρισαν οι σφαίρες, αφηγήθηκε ένας στρατιώτης. Όταν κόπασε το κακό, έψαξα γύρω να δω αν κανένας απέμεινε ζωντανός… δυστυχώς, ήμουν ο μόνος που επέζησε από τον όλεθρο. Εμπρός μου ήταν ένα παραπέτασμα. Χώθηκα από κάτω και είδα μία θαυματουργή εικόνα της Παναγίας να με κοιτάζει με λαχτάρα…ένοιωσα ότι η ίδια μου η μάνα στεκόταν και πολεμούσε με γενναιότητα δίπλα μου. Η Αγία Εικόνα είχε αφιέρωση στην πίσω πλευρά από έναν μακαριστό ιερέα και την οικογένειά του…. οι σφαίρες δεν με έφθασαν».

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Όλοι αναρωτιούνται πότε  θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι μέσω της τεχνολογίας έχει ήδη εδώ και 60 χρόνια αρχίσει….

Δική μας επιλογή είναι να διατηρήσουμε το πνευματικό μας ύψος, ως αθλητές της Ορθοδοξίας και του Έλληνος λόγου του Ευαγγελίου. Να λυτρωθούμε από τον διεθνή ξεπεσμό εκείνων που έχουν την λανθασμένη πεποίθηση ότι όσο τεχνολογικά -επιστημονικά προοδεύει η ανθρωπότητα τόσο συμβαδίζει και η πνευματική μας ανάπτυξη. Αυτά τα δύο δεν έχουν θετική συνάφεια μεταξύ τους, αντιθέτως η τεχνολογία βίαια αντικαθιστά την πνευματική ανάπτυξη….δεν σκεφτόμαστε, όλα τα φροντίζει για εμάς ο υπολογιστής και το κινητό μας.

 Η Έλλη μας, το προσωπικό και εθνικό μας εύδρομον-σύμβολο, προστάζει δικαίωση, αλλά το Κράτος μας είναι ένα "τρελοβάπορο",  όπως λέγει ο Οδυσσέας Ελύτης.  Κι αν χίλιους καπεταναίους αλλάξαμε, πάραυτα  δεν βουλιάξαμε, γιατί έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα, παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα.

 

 Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
Κι αρχίζει τις μανούβρες βίρα μάινα
Την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριές
Φορτώνει φρέσκο αέρα κι απ' τις δυο μεριές.

Είναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ' όνειρο
Κι έχει λοστρόμο αθώο ναύτη πονηρό
Από τα βάθη φτάνει στους παλιούς καιρούς
Βάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς.

Έλα Χριστέ και Κύριε λέω κι απορώ
Τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο
Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
Χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε.

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
Μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
Παντοτινό τον ήλιο τον Ηλιάτορα….

 Τον Ήλιο τον Ηλιάτορα , της δικαιοσύνης τον νοητό.

 

Χρόνια σας πολλά!

 

Ο Θεός μεθ΄ ημών,

 

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

 

27-10-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: