Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Νάτοι,νάτοι << Oι Μικροί Μας Δημοσιογράφοι >>...



...ελπίδα για
το παρόν
κ! το μέλλον.


Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δημιουργούν.
Κυκλοφόρησε το Αο φύλλο της εφημερίδας :<< Οι Μικροί Μας Δημοσιογράφοι >>,μια διμηνιαία έκδοση του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας του Δήμου Ιθώμης.
Η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα, ένα από τα διάφορα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο. Η πρωτοβουλία και η δημιουργία, ανήκει στους δασκάλους της Ε! και Στ! τάξης,Κο Ηλία Σμυρλή,Κα Μαρία Παπανικολάου και στους μαθητές τους.
Ο διευθυντής του σχολείου Κος Γιάννης Κωτσάκης,γράφει μεταξύ των άλλων:
<< Τα ενδιαφέροντα των παιδιών ανοίγονται έτσι έξω από το σχολικό περιβάλλον στην κοινωνία και στα προβλήματά της , στις διάφορες εκδηλώσεις της , στην καταγραφή της πραγματικότητας της καθημερινής ζωής και γιατί όχι στη διατύπωση προτάσεων, από του μαθητές – αυριανούς ενεργούς πολίτες, για την λύση τους και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Η προσπάθεια αυτή ήδη έτυχε της ενθουσιώδους υποδοχής από όλους τους συναδέλφους και τη διεύθυνση του σχολείου την οποία θα στηρίξουμε και ευελπιστούμε να τύχει και της ίδιας υποδοχής και από σας τους αναγνώστες μας . Επιζητούμε την κατανόησή σας στα πρώτα βήματα παιδιών και δασκάλων στη δημοσιογραφία και την καλοπροαίρετη κριτική σας για τη συνεχή βελτίωση της εφημερίδας μας , γιατί οι << Οι Μικροί μας δημοσιογράφοι >> ήλθαν για να μείνουν στο σχολείο, στην τοπική κοινωνία του Δήμου Ιθώμης και ευρύτερα >>.

-Η εφημερίδα έχει πλούσιο περιεχόμενο με ειδησεογραφία,ιστορικά , λαογραφικά, κ.λ.π θέματα, που ελκύουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.Η πρωτοβουλία αυτή είναι άξια
επαίνων και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς της.Θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί από όλους μας, για να δώσουμε ώθηση στα νέα αυτά παιδιά.
Αύριο ίσως ξεπηδήσουν και ταλέντα που θα διαπρέψουν στο χώρο της δημοσιογραφίας.
Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: