Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Η συγκινητική υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης στη Μεσσήνη

 
 
 

  

 

 

Ανταπόκριση: κ Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

 Η όμορφη πόλη της Μεσσήνης υποδέχτηκε πανηγυρικά τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης σήμερα το πρωί, 21η Σεπτεμβρίου 2024, και  ξεκίνησε το μεγάλος  οκταήμερος εορτασμός!

Χιλιάδες πιστών, όπως κάθε χρόνο, παρευρέθηκαν  στην υποδοχή  τής εικόνας της Μεγάλης Προστάτιδος της Μεσσηνίας ολόκληρης και όλων των ευλαβών χριστιανών που κάθε έτος τιμούν με την παρουσία τους τη χάρη Της.



Η λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου πραγματοποιήθηκε  στην πόλη  με τη συμμετοχή των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.



Στη συγκινητική πομπή συμμετείχαν ο ευλαβής οικοδεσπότης, δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Η. Αθανασόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ.κ. Στάθης Αναστασόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος , Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νησιώτης περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Πτωχός, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου κ. Θανάσης Βασιλόπουλος και πολλοί άλλοι αιρετοί όπως ο Ιθωμίτης αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ.Δημήτρης Αθανασακόπουλος, ο Βαλυραίος αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μεσσήνης κ. Κώστας Γεωργακόπουλος, ο διευθυντής της ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας κ. Κώστας Γαζούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Ιθώμης και νυν πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, κ.Δημήτρης Τσιλίκας, εκπρόσωποι φορέων και αρχών.



Το πανηγύρι θα λειτουργήσει οκτώ ημέρες, ενώ και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης γιορτάζει με προσφορές στα καταστήματα και με κλήρωση δωροεπιταγών.



Η Παναγία Βουλκανιώτισσα είθε να φωτίζει όλα τα τέκνα της εντός και εκτός Ελλάδας. Χρόνια σας Πολλά!



Συγχαρητήρια στην κα Julia Malliarou για το πλούσιο και μοναδικό φωτορεπορτάζ!

Χρ. ΠΑΠ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: